Bitcoin witwassen

Aantal Bitcoin-adressen met minimaal 100 BTC bereikt zesmaandelijkse piek

De koningsmunt (BTC) wordt steeds populairder. Zo wordt er steeds meer over gesproken in regulere media en besluiten steeds meer grote instellingen om te investeren in Bitcoin, met als beste voorbeeld MicroStrategy ($425 miljoen) en Square ($50 miljoen). Deze groeiende interesse heeft er tevens voor gezorgd dat het aantal Bitcoin-houders met meer dan 100 BTC ook flink gestegen is.

Volgens de laatste gegevens van Glassnode, provider van analytische gegevens, bevatten meer dan 16.159 Bitcoin-portefeuilles nu meer dan 100 BTC (€995.700). Een rapport van maandag van het bedrijf meldde dat dit cijfer de vorige zesmaandelijkse piek van 16.158 test, voor het laatst gezien op 8 juni.

Bitcoin koers

Glassnode deelde bovendien mee dat het aantal niet-nul Bitcoin-adressen maandag een recordhoogte van 31.913.3555 bereikte; ongeveer 5.000 hiervan werden in de afgelopen 24 uur geregistreerd.

Eerder deze maand meldde Cointelegraph ook al dat de analist Cole Garner in de eerste week van oktober een recordgroei van twee jaar in nieuwe BTC-adressen had benadrukt. Met behulp van gegevens van Glassnode stelde Garner vast dat er op één dag ongeveer 22.000 nieuwe Bitcoin “entiteiten” waren verschenen – een aanzienlijke sprong boven het normale cijfer van 5.000 tot 10.000 per dag.

In mei overschreden Bitcoin-wallets met een niet-nul aantal munten voor het eerst de grens van 30 miljoen. Meer dan 99% van deze portemonnees bevatten minder dan het ooit bescheiden bedrag van 10 BTC (€99.570).

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN