Crypto Nieuws

Filecoin’s mainnet zorgt voor controverse bij miners

Zoals wij eind vorige week op onze website plaatsten, is het langverwachte mainnet van Filecoin eindelijk live gegaan. We kunnen het echter geen succesvolle lancering noemen, aangezien er wat grote problemen ontstaan zijn.

Onlangs was het aanbod van Filecoin (FIL) -token een actueel gesprek en er was wat controverse rond het project toen de cryptogemeenschap de verplaatsing van 800.000 FIL-tokens in twijfel trok. Nu doet zich een ander verhaal voor dat laat zien dat een paar FIL-miners aan het staken zijn omdat het economische model tegenstrijdig is en ze, naar eigen zeggen, niet kunnen profiteren van het huidige model. Dat blijkt uit een aantal posts op sociale media en een interview met een aantal vooraanstaande FIL-mining-bedrijven.

De voorzitter van de firma Space Cloud, Lai Chuhang, legde bijvoorbeeld uit hoe het economische model van Filecoin momenteel inefficiënt is en merkte op dat de “consensus binnen de gemeenschap uiteen kan vallen”. Hij ging verder met:

“Als deze situatie aanhoudt, zullen miners munten tegen hoge prijzen moeten kopen op de secundaire markt. Het is het duidelijk niet waard. In de huidige situatie kan de consensus binnen de gemeenschap uiteenvallen en kan het project zorgwekkend zijn.”

Op Twitter besprak het account met de naam ‘Nico Deva’ waarom, na 24 uur van de lancering, een meerderheid van de FIL-miners aan het staken is en discussieert over “een mislukte bruiloft en forks”:

“Filecoin is erg complex en vereist high-end hardware, inclusief minimaal 128GB mem. Voorbeeld van [één] miner, die heeft [drie] servers met [twee] computers en [één] opslag, van 6block nodig. Hier hangt een zeer hoge winkelprijs van $40.000 (inclusief hosting en onderhoud), normale prijs min. $20.000, 350 TB, aan vast.”

Hij ging verder met uitleggen dat de verzegelingssnelheid het knelpunt is, aangezien je met 2 computerservers nog steeds slechts ongeveer 1 TB per dag kan verzegelen voor je 336 TB opslag. “Hierdoor kan het 210 tot 350 dagen duren om je daadwerkelijke volledige ruimte te gebruiken en te minen.”

Deva vervolgde door toe te voegen:

“Ondertussen moet je je FIL inzetten als onderpand voor de geboden ruimte, dit is een garantie en wordt verlaagd als de ruimteverplichting niet wordt nagekomen (het doel is om ervoor te zorgen dat gegevens niet verloren gaan). Maar dat is een kip en ei [probleem], want niemand heeft FIL om te beginnen met mining om uiteindelijk weer FIL te krijgen.”

Zoals je ziet, zijn er heel wat klachten over het mining-process van Filecoin. Hierdoor is de koers van de munt ook van $131 (op 15 oktober) gedaald naar $31 vandaag de dag, en als deze problemen niet opgelost worden dreigt het project zich bij de lange lijst van mislukte ICO’s uit 2017 te voegen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN