SpaceX Dogecoin

Elon Musk’s SpaceX lanceert nieuwe Starlink-satellieten

Elon Musk’s bedrijf SpaceX heeft aangekondigd dat er vandaag weer een partij Starlink-satellieten in de ruimte zijn gelanceerd. Dit brengt het totale aantal capsules op 800. Het doel is om de digitale kloof te overbruggen en toegang tot supersnel internet te bieden op vrijwel elke plek op aarde.

SpaceX maakte gisteren bekend dat 60 satellieten worden ingezet vanuit het Kennedy Space Center van NASA in Cape Canaveral, Florida. Live beelden van de veertiende lancering waren te zien op de SpaceX website.

SpaceX – een bedrijf met een waarde van bijna $ 50 miljard – startte zijn Starlink-project in 2015. Het is namelijk zo dat de helft van de wereld – overwegend arme en landelijke gemeenschappen – nog steeds geen internettoegang, slechte connectie en/of onbetaalbare diensten heeft.

Starlink staat gepland om later dit jaar in Noord-Amerika commercieel gelanceerd te worden. Musks uiteindelijke doel is een netwerk van duizenden satellieten, dat tegen 2021 bijna overal ter wereld internetdiensten zal leveren.

Het eerste doel van Starlink is om gebieden met een slechte internetverbinding te bedienen, maar Musk is ook van plan goedkope internetdiensten aan te bieden in stedelijke gebieden. Het satelliet gebaseerde platform belooft snelheden van één gigabit per seconde, met een latency van ongeveer 30 ms. Dit is meer dan genoeg voor videogames met snelle respons, op een competitief niveau, aldus Musk. Ter vergelijking: de gemiddelde breedbandsnelheid in Nederland is 81 Mbps.

De website van Starlink zegt:

“Met prestaties die die van traditioneel satelliet internet ver overtreffen, en een wereldwijd netwerk dat niet wordt begrensd door beperkingen op de grondinfrastructuur, zal Starlink supersnel breedbandinternet leveren op locaties waar toegang onbetrouwbaar, duur of volledig niet beschikbaar was.”

Publieke bèta

Elon Musk gaf onlangs aan dat Starlink van plan is om een ‘vrij brede publieke bèta in het noorden van de VS en hopelijk in het zuiden van Canada’ uit te rollen. Andere landen volgen zodra SpaceX wettelijke goedkeuring krijgt, zei Musk.

Niet iedereen is te spreken over het Starlink-project. Sommige mensen beweren dat het project de lichtvervuiling verergert. Musk heeft hier een oplossing voor bedacht en aangegeven dat er ‘parasols’ op de satellieten geplaatst worden om dit te voorkomen.

Voor wie het niet weet, Starlink wordt al op sommige plaatsen ingezet. Hulpverleners in de staat Washington gebruikten het tijdens de bosbranden, en een afgelegen Indiaanse stam in de staat, de Hoh Tribe, gebruikt het voor leren op afstand.

Dit nieuws heeft an sich niet zoveel te maken met cryptocurrencies, echter als we uitzoomen is het juist erg goed nieuw voor de crypto-markt. Dit omdat deze ontwikkeling de adoptie van digitale valuta’s kan versnellen in de landen waar internetdiensten moeilijk verkrijgbaar zijn.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN