Bitcoin koers

Bitcoin koers zal met 15x tot 20x groeien binnen 15 maanden, aldus Anthony Pompliano

Volgens de bekende Bitcoin-bull en medeoprichter van Morgan Creek Digital, Anthony Pompliano, zit de kans er dik in dat de Bitcoin koers binnen de komende 15 maanden met 15x of 20x gaat groeien.

Hij ging verder met stellen dat investeerders dat ze 1 tot 10 procent van hun investeringskapitaal in Bitcoin (BTC) zouden moeten steken, waarbij hij aangaf dat hij zelf 50 procent toegewezen heeft aan de cryptocurrency. Vervolgens ging hij verder met uitleggen waarom de koningsmunt zo hard gaat stijgen.

Ongekende monetaire beleid van de Federal Reserve

De eerste optimistische fundamentele factor was de Federal Reserve en haar ongekende monetaire beleid. De Amerikaanse centrale bank verlaagde in april haar rentetarief tot bijna nul om de kredietverlening te stimuleren te midden van de coronavirus-pandemie. In haar recente opmerkingen beloofde de Fed de tarieven in de nabije toekomst lager te houden.

De tweede reden die Pompliano opgaf was het feit dat de Amerikaanse overheid een nieuw stimuleringspakket gaat uitdelen van $3 biljoen. Hierdoor is de balans van de Fed sinds begin 2020 met 75 procent gegroeid. De bank heeft verder aangekondigd dat ze streeft naar een inflatie van meer dan 2 procent.

Bron: FRED

Pompliano zei hier het volgende over:

“De gemiddelde belegger is op dit moment bang voor inflatie, ongeacht of we die inflatie [daadwerkelijk] zien of niet. Deze angst heeft aanzienlijke kapitaalstromen naar inflatie-hedge-activa gedreven (goud, Bitcoin, onroerend goed, enz.).”

Hij ging verder met:

“De combinatie van de manipulatie van de activaprijzen door de Fed en de inflatievrees heeft ertoe geleid dat goud en Bitcoin drastisch beter presteren dan aandelen en andere grondstoffen.”

Grotere vraag van institutionele beleggers

Bitcoin steeg met ongeveer 50 procent ten opzichte van een jaar geleden. Pompliano voorspelde dan ook een verdere stijging voor de cryptocurrency vanwege de groeiende vraag van de institutionele beleggers.

Fidelity Investments, een bedrijf uit Boston met $3,3 biljoen aan activa onder beheer, gaf bijvoorbeeld de voorkeur aan een toewijzing van 1-5 procent aan Bitcoin in elke portefeuille.

Ondertussen onthulde Stone Ridge, een vermogensbeheerbedrijf van $10 miljard, dat het nu voor $15 miljoen aan BTC-tokens bezit. Miljardair-investeerder Paul Tudor Jones stopte 1-2 procent van zijn portefeuilles van $22 miljard in Bitcoin Futures. Ook hebben veel pensioenfondsen exposure gekregen in de cryptocurrency.

En natuurlijk kunnen we de gigantische investering van MicroStrategy niet vergeten. Vorige maand kocht het bedrijf ruim $425 miljoen aan BTC. Daarnaast werd begin deze maand ook duidelijk dat het betalingsbedrijf Square een investering van $50 miljoen gedaan heeft in de koningsmunt.

Pompliano zag dit als een positieve ontwikkeling en gaf verder aan dat het hier niet bij zou stoppen:

“De vooruitzichten voor de vraag zijn sterk en vertonen tekenen van een daadwerkelijke versnelling in de eerste helft van 2021.”

De fondsbeheerder besprak later de potentiële aanbodschok van de Bitcoin-markt. Met een hard cap van 21 miljoen en 18,4 miljoen exemplaren die al in omloop zijn, heeft Mr. Pompliano merkte op dat de schaarste van Bitcoin tegen de stijgende vraag zou werken als een nieuwe bullish rugwind.

“Mijn basisscenario is ongeveer 10x tot $100.000 en het bull-case is ongeveer $250.000 per bitcoin.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN