Laatste Blockchain Nieuws

Filecoin haalde $257 aan investeringen op en gaat na drie jaar live

Filecoin is sinds gisteren live. Het project focust zich op het mogelijk maken van gedecentraliseerde opslag en haalde drie jaar geleden $257 miljoen op in een Initial Coin Offering (ICO). De mainnet-lancering van de gedecentraliseerde blockchain voor gegevens- en informatieopslag werd geplaagd door meerdere vertragingen, maar kwam eind september eindelijk met een ‘pre-lanceringsfase’.

De FIL-token is inmiddels op de markt en de prijs van de munt is nog steeds zeer volatiel. Een enkele Filecoin is ongeveer $68, volgens CoinMarketCap. Hoewel het een piek bereikte van $80 per token op FTX, steeg de prijs tot $200 op sommige andere grote beurzen zoals Gemini. De prijsactie op verschillende platforms bracht de marktkapitalisatie van het project op meer dan $2 miljard.

In een blogpost waarin de lancering wordt aangekondigd, legt Filecoin uit dat ze momenteel de prestaties van het mainnet observeren en nog geen problemen hebben ondervonden.

Filecoin vergelijkbaar met Dropbox

Afgezien van speculatie is Filecoin een gedecentraliseerde dienst voor het delen van bestanden. Je kunt het ongeveer vergelijken met Dropbox, maar in plaats van ruimte te verhuren in een datacenter, worden miners over de hele wereld beloond voor het opslaan van gebruikersbestanden.

Verschillende bekenden binnen de crypto-industrie plaatsten hun enthousiasme over de lancering. Zo schreven Erik Voorhees van Shapeshift en Muneeb Ali van Blockstack over de lancering van Filecoin’s mainnet.

Bron: Twitter

Analist: vierde kwartaal zal relatief saai zijn

In de afgelopen twee jaar heeft Bitcoin negatieve netto rendementen geboekt in het laatste kwartaal van het jaar. Verschillende analisten schrijven dit toe aan cyclische bewegingen, terwijl anderen suggereren dat het puur toeval is. Echter verwachten traders een langdurige consolidatiefase als volgende stap voor de cryptomarkt. Michael van de Poppe, een fulltime handelaar aan de Amsterdam Stock Exchange, gaf op Twitter aan dat hij een relatief saai vierde kwartaal verwacht. Hij zei het volgende op Twitter:

“Ik geloof dat we een relatief saai en correctief kwartaal zullen zien op de cryptomarkten. In geschiedenis; $ETH zakt regelmatig in december, om het kwartaal erna te beginnen. $Bitcoin dominantie begint op te lopen, om zich klaar te maken voor een altseason in Q1 2021.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN