eToroX

Fundstrat: regelgeving van FCA is goed voor crypto

De Financial Conduct Authority (FCA), de financiële toezichthouder van het Verenigd Koninkrijk, heeft onlangs de verkoop van cryptoderivaten en exchange-traded notes (ETN’s) aan particuliere beleggers verboden. De maatregelen werden eerder deze week aangekondigd. Ze zijn volgens een rapport van Fundstrat Global Advisors LLC op de lange termijn gunstig voor de crypto-industrie en zullen de markt helpen om criminele activiteiten te verminderen.

Fundstrat geeft in het rapport aan dat de toezichthouders juist hulp willen bieden bij het opruimen van slechte actoren in de crypto-industrie. Ondanks deze maatregelen lijkt dit geen effect te hebben op de cryptocurrency koersen en met name Bitcoin. De cryptomarkt lijkt volwassenheid uit te stralen en focust zich op het nieuws dat Square Inc. voor 50 miljoen aan Bitcoin heeft gekocht en BTC de kracht heeft om door de $11.000 te doorbreken. Het toont aan dat crypto door deze dingen heen kan, aldus het rapport.

Fundstrat gaf het volgende aan:

“Het is niet verwonderlijk dat acties erop wijzen dat Amerikaanse en wereldwijde toezichthouders zich inzetten voor het uitbannen van illegale activiteiten, schendingen van effecten, witwassen van geld, prijsmanipulatie en niet-naleving van bankvoorschriften.”

Ze voegden er het volgende aan toe:

“We beschouwen het recente nieuws als positief voor crypto-markten, ondanks een beperkt aantal kleine risico’s, en we zijn van mening dat de heersende trend in de bullmarkt intact is.”

Meer dan 90% is het oneens met het verbod op crypto-derivaten van de FCA

Er is een enquête gehouden vanuit de toezichthouder over het nieuwe verbod op crypto-derivaten en uit deze enquête werd duidelijk dat de FCA niet op veel support kon rekenen. Voor het onderzoek heeft de FCA meer dan 500 bedrijven, handelsorganisaties en bevoegde autoriteiten naar hun mening gevraagd.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN