Coinbase Omisego

60 medewerkers hebben Coinbase verlaten door het apolitieke standpunt van de beurs

De bekende Amerikaanse cryptocurrency exchange, Coinbase, had zijn werknemers verteld dat ze het ‘exit-pakket’ konden accepteren en het bedrijf konden verlaten als ze zich niet op hun gemak voelden bij Coinbase’s ‘apolitieke’ standpunt. Als gevolg hiervan heeft Brian Armstrong, Chief Executive Officer van het bedrijf, gisteren aangekondigd dat 60 mensen of “ongeveer 5% van de werknemers” ervoor hebben gekozen het bedrijf te verlaten. Hij voegde ook een email toe aan de blog, die hij eerder naar de medewerkers had gestuurd. In de email stond het volgende:

“Voor degenen onder jullie die hebben besloten het bedrijf te verlaten, wil ik graag bedanken voor jullie bijdrage aan Coinbase en we wensen jullie het allerbeste. En voor degenen onder jullie die voor het volgende hoofdstuk kiezen, wil ik graag bedanken voor jullie vertrouwen en toewijding aan deze missie.

Ik heb van sommigen van jullie de bezorgdheid gehoord dat deze verduidelijking een onevenredige impact zou hebben op onze ondervertegenwoordigde minderheidsbevolking op Coinbase. Het was geruststellend om te zien dat mensen uit ondervertegenwoordigde groepen bij Coinbase het exitpakket niet hebben genomen in aantallen die niet in verhouding staan ​​tot de totale bevolking. We zullen dit nauwlettend in de gaten blijven houden om ervoor te zorgen dat we een diverse, inclusieve omgeving opbouwen waar iedereen zich thuis voelt.”

De stap komt kort nadat de CEO had beloofd dat Coinbase zich zou concentreren op zijn zakelijke missie in plaats van op sociaal activisme. De verklaring trok veel kritiek onder zijn personeel en in de cryptogemeenschap in het algemeen.

Tot dusverre werd gezegd dat het interne conflict werd veroorzaakt door een ontslagname van een werknemer nadat Armstrong zich uitgesproken had over de Black Lives Matter-beweging.

Nadat de memo twee maanden geleden was uitgebracht, was duidelijk gemaakt dat werknemers niet over politiek mochten praten, maar wat niet duidelijk werd gemaakt, is wat als apolitiek geldt. Dit behandelde Armstrong ook in de blog en verklaarde:

“We erkennen dat het een wazige grens is en vragen medewerkers om hun gezond verstand te gebruiken.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN