Ripple

Lemonway gaat RippleNet gebruiken om snellere euro naar euro betalingen te ontgrendelen

Op dinsdag (6 oktober) kondigde het Amerikaanse blockchain-bedrijf Ripple aan dat het Franse bedrijf Lemonway zich bij RippleNet had aangesloten om “snellere betalingen van euro naar euro te ontgrendelen”. Tegelijkertijd kondigde het bedrijf een herstructurering aan van het uitvoerend leiderschap in de hele organisatie en een rebranding van twee van zijn producten.

Snellere betalingsverwerking

De oplossing voor betalingsverwerking en -beheer van Lemonway bedient meer dan 1.400 Europese marktplaatsen, waaronder 200 crowdfundingplatforms. Het bedrijf merkte op dat het hebben van zo’n aanzienlijk aantal klanten de transactievolumes heeft vergroot, vooral voor traditionele grensoverschrijdende betalingsdiensten. Via RippleNet zouden de diensten van Lemonway echter aanzienlijk sneller moeten worden, door gebruik te maken van de diensten van het Aziatische bedrijf Nium.

Terwijl marktplaatsen tegenwoordig enorme hoeveelheden van naar schatting $6 – $8 biljoen aan betalingen genereren, kunnen de schikkingen bijna een week duren, waardoor het aantal wereldwijde handelaren met geblokkeerde fondsen van enorme omvang blijven. In de digitale omgeving van vandaag is deze vertraging onaanvaardbaar. Dit is precies waar RippleNet zich op richt.

Nium, partner van RippleNet, is een toonaangevend bedrijf voor digitale grensoverschrijdende betalingen dat eenvoudige, transparante en betaalbare oplossingen biedt voor internationale betalingen. Het bedrijf zei het volgende over de aankondiging:

“Nium wil een fintech-infrastructuur creëren die banken en financiële instellingen kan helpen bij het lanceren en opschalen van innovatieve digitale financiële diensten, zonder de complexiteit, tijd en kosten die voorheen nodig waren om dit te doen.”

De herstructurering van Ripple

Afgezien van het Lemonway-partnership, kondigde het in San Francisco gevestigde bedrijf onlangs de benoeming van “nieuw uitvoerend leiderschap in de hele organisatie” en de rebranding van twee bedrijfsproducten aan. Als gevolg hiervan is Xspring RippleX geworden, terwijl Ripple for Good een nieuwe naam heeft gekregen: Ripple Impact.

De voormalige directeur communicatie, Monica Long, heeft een nieuwe rol gekregen als General Manager (GM) van RippleX. De missie van Long zal zijn om de acceptatie en het gebruik van de native cryptocurrency XRP en de XRP Ledger te verbeteren.

De kenmerken van beide stellen ontwikkelaars in staat om “bestaande applicaties naadloos te transformeren en volledig nieuwe gebruikerservaringen te ontgrendelen op het gebied van betalingen, identiteit, digitale media en buitenlandse valuta.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN