Bitcoin koers

Bitcoin koers bereikt laagste volatiliteit in 23 maanden

De volatiliteit van de Bitcoin koers is naar het laagste punt in 23 maanden gedaald. Het is zelfs zo dat het de afgelopen week met ongeveer 43 procent gedaald is. Dit volgens de laatste gegevens van Coin Metrics.

De gegevens onthullen dat de 180-daagse volatiliteit van Bitcoin is gedaald tot het laagste punt van 0,028 op zondag, wat bijna het laagste punt in twee jaar is. De grafiek suggereerde dat Bitcoin begin januari van dit jaar op weg was naar afnemende volatiliteit. De flashcrash van maart 2020 verhoogde dit cijfer echter weer naar ongeveer 0,05. Dit cijfer bleef vrijwel stabiel tot augustus, toen uiteindelijk de volatiliteit weer begon te dalen.

Bron: Coin Metrics

Slecht nieuws had weinig effect op de koers

De Bitcoin koers sloot zondag op $10.671, nadat hij de vorige dag op $10.551 was gesloten. De prijsactie van zondag was de eerste keer dat Bitcoin sloot met een groene kaars na vier dagen lagere dieptepunten te hebben bereikt.

De afgelopen weken hebben suggereren dat Bitcoin een comfortabele plek heeft gevonden – althans voorlopig – rond de $10.600. Hier hangt het al een tijdje en lijkt de laatste tijd niet veel te bewegen. Dit is ook goed nieuws omdat het activum met allerlei bearish nieuws is getroffen, maar niet veel lijkt te zijn verschoven.

Afgezien van de technische indicatoren, verteerde de markt het nieuws dat BitMEX, een belangrijke derivatenbeurs, samen met zijn eigenaren en belangrijkste leidinggevenden door het ministerie van Justitie (DOJ) en de Commodities and Futures Trading Commission (CFTC) werden beschuldigd van het niet implementeren van strikte maatregelen tegen het witwassen van geld (AML) en een correct KYC-beleid. Het nieuws zorgde ervoor dat Bitcoin op Coinbase daalde van $10.779 naar zo laag als $10.431.

Tevens werd op vrijdag bekend dat de Amerikaanse president Donald Trump het coronavirus heeft opgelopen. Hierdoor zijn de cryptocurrency-markt, samen met aandelenmarkten over de hele wereld, getroffen, waardoor de Bitcoin koers op vrijdag naar $10.361 daalde.

Maar deze twee nieuwsfeiten resulteerde slechts in een daling van minder dan 5% voor Bitcoin, wat weer toegeschreven kan worden aan de lagere volatiliteit.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN