Ethereum koers

Vitalik Buterin spreekt over hoge kosten op Ethereum en hoe je ze kan ontwijken

In een reactie op een tweet die suggereert dat het feit dat betalingsplatform Square weigert cryptobetalingen te ondersteunen ‘dom’ was, heeft medeoprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, de voordelen benadrukt van het ondersteunen van Ethereum (ETH) als betaalmethode.

Hij verklaarde dat het gebruik van ETH voor betalingen ook ondersteuning zou bieden voor andere crypto-activa, waaronder MKR, UNI, wBTC en elke andere stablecoin. Hierdoor kreeg Buterin uiteraard wat tegenspraak van de crypto-community, aangezien de Ethereum-netwerkkosten de afgelopen maanden enorm gestegen zijn, wat ervoor gezorgd heeft dat het netwerk duur en traag in gebruik is.

Dit alles heeft te maken met de DeFi-hype die momenteel gaande is, waardoor de concurrentie op het netwerk om als eerste in de rij te staan, een stuk hoger is dan voorheen. September was dan ook getuige van de hoogste gasvergoedingen ooit, met verschillende pieken die de gemiddelde kosten verdubbelden. Op het moment van schrijven zijn de gemiddelde transactiekosten, volgens BitInfoCharts, gedaald tot ongeveer $3, maar dat is nog steeds veel te hoog voor de gemiddelde gebruiker.

Buterin adviseert Layer 2-opties te gebruiken

In reactie hierop gaf Buterin dan ook aan om Layer 2-opties te gebruiken, zoals zkSync, Loopring of het OMG-netwerk. Matter Labs lanceerde half juni van dit jaar de L2-betalingsgateway zkSync naar mainnet, met de claim dat het doorvoer voor DApps of portefeuilles mogelijk maakt op het niveau van PayPal.

Ethereum zkRollup uitwisselings- en betalingsprotocol Loopring lanceerde half september een Layer 2 token swap DEX voor snelle, goedkope tokenuitwisselingen. Ondertussen integreerde het OMG-netwerk, dat in 2017 werd gelanceerd om plasmaschaling voor Ethereum te bieden, de Tether stablecoin in augustus om kostenefficiënte betalingen mogelijk te maken.

Er zijn andere opties, zoals het Matic Network, maar Buterin noemde ze niet in deze dialoog.

Wanneer komt Ethereum 2.0?

De echte oplossing voor dit probleem op Ethereum zal komen wanneer Serenity Phase 1 van Ethereum 2.0 wordt gelanceerd, maar dat duurt nog minstens een jaar. Beacon Chain, of Phase 0, moet eerst worden uitgerold en het goede nieuws is dat dit voor eind 2020 kan zijn.

Het testen voor Beacon Chain gaat nu de laatste fase in met ongeveer 65.000 validators die op het Medalla-testnet werken. Een ander testnet genaamd ‘Spadina’ werd onlangs gerund als een ‘generale repetitie’ voor het ontstaan ​​van ETH 2.0, maar het mislukte vanwege problemen met de clients en een lage deelname. Hierdoor is er besloten om nog een ander testnet, genaamd ‘Zinken’, te lanceren op 12 oktober. Dit zou dan de officiële generale repetitie moeten zijn, voordat Phase 0 uitgerold kan worden.

Het is echter zo dat, tot fase 1 klaar is, deze Layer 2-oplossingen de enige haalbare opties zijn om hoge gaskosten te vermijden.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN