DJ David Guetta

DJ David Guetta tekent deal met crypto-project Sensorium Galaxy

Sensorium Galaxy, een nog niet uitgebracht virtual reality-platform, heeft de beroemde Franse DJ David Guetta weten te strikken. Het platform heeft ook zijn eigen ERC-20-token, bekend als SENSO.

David Guetta en Sensorium Galaxy

Guetta uitte zijn enthousiasme over het werken met Sensorium en legde uit dat het platform veel beter is dan de huidige standaard op schermen gebaseerde methoden voor het bekijken van evenementen, aldus zijn opmerkingen in een persverklaring.

Sensorium zal pronken met shows die zijn gemaakt door Guetta, die zich al heeft aangepast aan de digitale wereld in een jaar geplaagd door COVID-19 en de daaropvolgende beperkende maatregelen. De DJ heeft in 2020 aan meerdere livestream-evenementen gewerkt om geld op te halen voor pandemische hulp, waaronder een livestreamshow in Miami dat in april gehouden werd.

In het persbericht werd het volgende aangegeven over de samenwerking met Guetta:

“Als eerste stap in deze samenwerking op meerdere niveaus, zal hij een reeks exclusieve uitvoeringen [voor] Sensoriums alternatieve universum creëren die uitsluitend toegankelijk is via SENSO-tokens.”

Wat is Sensorium Galaxy?

Het VR-platform positioneert zichzelf als een digitaal ecosysteem waarin deelnemers met elkaar kunnen communiceren, concerten kunnen bekijken en deelnemen aan andere activiteiten, allemaal vertegenwoordigd door zelf gecreëerde digitale versies van zichzelf.

Wat betreft de grondgedachte achter het gebruiken/bouwen op Ethereum (ETH) in plaats van Bitcoin (BTC), merkte de CEO Alex Blagirev op dat flexibiliteit, veiligheid en compatibiliteit de belangrijkste factoren waren. Hij ging verder met:

“Het Ethereum-netwerk is verreweg een van de meest populaire blockchains op de markt, ondersteund door bijna alle aanbieders van cryptocurrency-portemonnees, exchanges, enz. Bovendien biedt het Ethereum-netwerk veel snellere transacties dan Bitcoin. Smart contracts hebben ook een doorslaggevende rol gespeeld bij de ontwikkeling van SENSO, aangezien ze ons helpen vertrouwen op te bouwen en de transparantie voor eindgebruikers te vergroten.”

Toen er gesproken werd over de functie van de token (SENSO) zei de CEO het volgende:

“Op dezelfde manier als in-game valuta’s zoals Fortnite’s V-Bucks, wordt SENSO gebruikt voor alle waardetransacties binnen de Sensorium Galaxy. Hoewel dat de eerste blockchaintoepassing in ons alternatieve universum is, werken we aan andere toepassingen van de gedistribueerde grootboektechnologie.”

Sensorium zal naar verwachting in de eerste helft van 2021 op de markt komen en heeft een financiering aan weten te trekken van de voormalige eigenaar van Brooklyn Nets en de Russische miljardair Mikhail Prokhorov. Tevens heeft het ook een investering van TIDAL, een media-streamingplatform dat eigendom is van de beroemde rapper Jay-Z, aan weten te trekken. Sensorium verkocht TIDAL een deel van de SENSO-tokens van het platform, met een totale waarde van $7 miljoen, aldus de verklaring.


Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN