Bitcoin koers analyse

CryptoCoinTalk: onzekere tijd voor de Bitcoin koers

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

De Bitcoin koers blijft op dit moment nog altijd een lastige casus. Er zijn veel gemixte signalen, oftewel veel bullish én bearish argumenten. Dat is ook goed zichtbaar in de gehele cryptomarkt. Veel investeerders en traders lijken terughoudender te zijn met betrekking tot altcoins en dat is terug te zien in de prijs. Er is weinig positieve prijsactie en als de Bitcoin koers een kleine beweging omlaag maakt reageren alts daar vaak hevig op. Kortom, er heerst onzekerheid en dat komt dus door de Bitcoin koers op dit moment. We gaan vandaag weer een uitgebreide Bitcoin koers analyse doen om te kijken wat we de komende tijd kunnen verwachten!

Weekgrafiek

Op de weekgrafiek zien we dat we support hebben gehad van de $10.090 en van daaruit een bounce hebben gemaakt. Als we op de korte termijn bullish willen blijven moeten we daar boven blijven. Aan de bovenkant hebben we resistance van de wekelijkse resistance zone op $11.626-$11.910. Dit is een sterke resistance zone die niet snel zal breken.

Bitcoin koers weekgrafiek
Bron: TradingView

Daggrafiek

Op de daggrafiek kunnen we goed zien dat we een duidelijke trendlijn gevormd hebben, met op dit moment ook een dagelijkse support zone op de $10.219. Wanneer we zowel de trendlijn als de dagelijkse support zone verliezen is het een zeer aannemelijk scenario dat we de support zone op de $9.204-$9.341 gaan opzoeken. Daarmee vullen we dus ook de CME gap die daar vlak boven ligt.

Bitcoin koers daggrafiek
Bron: TradingView

4-uur-grafiek

Op de 4-uur-grafiek zien we dat we een prachtig bearish patroon hebben gevormd en dat we daardoor waarschijnlijk een verdere beweging omlaag gaan zien. We zagen namelijk een break van de resistance en konden er uiteindelijk niet boven blijven en zakten dus weer naar beneden. Dit is een teken van zwakte en indiceert vaak een verdere beweging omlaag. De resistance ligt op $10.795 en zal dus nu opnieuw dienen als resistance. Zo lang we daar niet doorheen komen zullen we waarschijnlijk een beweging omlaag gaan zien richting de 4-uur bullish breaker in combinatie met de 618 en 705 fibonacci retracement levels om daar een mogelijke higher low neer te zetten en de trend omhoog te vervolgen. Deze bullish breaker ligt op $10.378-$10.489.

Bitcoin koers 4-uur-grafiek
Bron: TradingView

Conclusie

Kortom, de kans is groot dat we vanaf hier een tijdelijke daling gaan zien richting de $10.378-$10.489 om vanuit daar wellicht een higher low neer te zetten en de weg omhoog te vervolgen.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN