Filipijnen

De Filipijnse centrale bank houdt zich bezig met eigen digitale valuta

De centrale bank van de Filipijnen ziet digitale tokens als een middel om de levering van financiële diensten in het land te kunnen verbeteren. Het land is zelf nog steeds volop bezig met het bestuderen van zijn eigen digitale valuta. Dit zei de gouverneur van de Filipijnse centrale bank, Benjamin Diokno, in gesprek met Bloomberg.

Diokno voegde hier nog het volgende aan toe:

“Digitale tokens vergroten het bereik en verlagen de kosten van financiële diensten. Het zou de centrale bank ook kunnen helpen om uiteindelijk het gebruik van fiatgeld te verminderen.”

Toch is een uitgebreide studie volgens de Filipijnse centrale bank naar een digitale valuta erg belangrijk en wordt er gekeken naar onderwerpen zoals prijsstabiliteit en juridische hindernissen, zei Diokno. Ook zal er onderzocht worden naar de impact op de bestaande binnenlandse markt voor digitale tokens en wordt het bredere financiële systeem beoordeeld, zei hij.

De Filipijnen hebben al vrij vroeg een open en flexibele regulering van digitale tokens aangenomen. Hierdoor is het gemakkelijker om cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum te gebruiken en te verhandelen. Op dit moment zouden er volgens de centrale bank 16 digitale valuta-exchanges met een licentie actief zijn in het land.

Thailand test eigen digitale valuta

Ook de centrale bank van Thailand is druk bezig met het testen van haar eigen digitale valuta. Gouverneur Veerathai Santiprabhob, zei op een FinTech-beurs in Bangkok op 18 september, dat het doel is dat grote bedrijven in het land gebruik gaan maken van de Thaise digitale valuta. De Thaise autoriteit heeft het systeem getest met lokale geldschieters en heeft een aantal grensoverschrijdende overschrijvingen gedaan met de Hong Kong Monetary Authority, zei Veerathai.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN