Nigeria cryptocurrency

Cryptocurrencies worden als effecten gezien in Nigeria

De Securities and Exchange Commission (SEC) van Nigeria heeft een voorgestelde richtlijn voor cryptocurrency-regelgeving vrijgegeven en goed nieuws, cryptocurrencies zullen in het land als effecten worden gezien.

Cryptocurrencies zijn effecten

Volgens een officiële release op maandag (14 september 2020) heeft de SEC van Nigeria aangekondigd dat de commissie kijkt naar een drieledige aanpak voor het reguleren van de crypto-industrie. De SEC verklaarde ook dat het doel van de voorgestelde verordening was om marktefficiëntie en transparantie te bevorderen en niet om de opkomende technologie te belemmeren.

In de release beschouwde de Nigeriaanse toezichthouder cryptocurrencies als effecten, tenzij de sponsors of emittenten het tegendeel kunnen bewijzen. Volgens de commissie zal de uitgever of sponsor een eerste beoordelingsstap doorlopen om te bewijzen dat de crypto-activa effecten zijn. Maar als de SEC niet overtuigd is, zullen de betrokken partijen de cryptocurrencies moeten registreren bij de commissie.

Niet alleen Nigeriaanse bedrijven

Ook in het buitenland gevestigde startups die bereid zijn om enige activiteit in Nigeria uit te voeren, zullen een lokale basis in het land moeten opzetten. De Nigeriaanse effectenregelgever gaf verder een inleiding over de waarschijnlijke omvang van zijn regelgevende activiteiten op het gebied van cryptocurrencies, en verklaarde:

“Elke persoon (particulier of bedrijf) wiens activiteiten enig aspect van blockchain-gerelateerde en virtuele digitale activadiensten omvatten, moet door de Commissie worden geregistreerd en zal als zodanig onderworpen zijn aan de regelgevingsrichtlijnen. Dergelijke diensten omvatten, maar zijn niet beperkt tot, het ontvangen, verzenden en uitvoeren van orders namens andere personen, dealers voor eigen rekening, portefeuillebeheer, beleggingsadvies, bewaarder of nominee-diensten.”

Bitcoin-interesse blijft groeien in Nigeria

De voorgestelde crypto-verordening is de eerste in zijn soort in Nigeria en wijkt af van de eerdere negatieve gevoelens van de regering. Hoewel crypto-voorschriften nieuw zijn in het land, is er onder Nigerianen een groeiende interesse in Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies.

Zoals wij eerder meldde, wordt Bitcoin steeds vaker gebruikt onder Nigerianen. De factoren die de populariteit van Bitcoin stimuleren, zijn onder meer het gebruik ervan bij grensoverschrijdende transacties en de opkomende status als waardeopslag.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN