BitMEX Bitcoin satelliet

BitMEX draait een Bitcoin node vanuit de ruimte

BitMEX, een van ‘s werelds toonaangevende beurzen voor cryptocurrency-derivaten, heeft een Bitcoin node in de ruimte opgezet, om zonder een internetverbinding een ​​node te runnen. De beurs heeft dit gedaan door het Bitcoin-satellietsysteem van Blockstream te installeren.

Bitcoin node in de ruimte

In een vandaag gepubliceerde post kondigde BitMEX aan dat het met succes Blockstream Bitcoin Satellite node heeft geïnstalleerd. Door deze ontwikkeling is het mogelijk om de blockchain van Bitcoin te downloaden en te verifiëren via een satellietverbinding, waardoor een internetverbinding overbodig is.

Het bedrijf tweette het volgende:

Makkelijk te installeren

Het team concludeerde dat het installeren van de node relatief eenvoudig was en dat het ze maar een paar uur kostte. Wat men in wezen moet doen is “de satellietschotel installeren, hem in de goede richting richten, hem aansluiten op een laptop met Linux en wat aangepaste Blockstream-software draaien, samen met een aangepaste versie van Bitcoin Core 0.19.1.”

BitMEX onthulde dat het meest uitdagende deel de daadwerkelijke uitlijning van de schotel ten opzichte van de geostationaire satelliet was. Het correct gebruiken van de uitlijntool betekende echter dat het team daarna ongeveer 15 minuten moest besteden om het op te zetten.

Bitcoin niet meer afhankelijk van het internet

Afgezien van het ondersteunen van het netwerk, belichten de stap in het algemeen één van de belangrijke kwaliteiten van het netwerk van Bitcoin, namelijk censuurbestendigheid. Dit aangezien veel mensen zich afvroegen wat er met Bitcoin zou gebeuren als het internet stopt.

BitMEX merkte echter wel het volgende op:

“Hoewel veel Bitcoin-enthousiastelingen het installeren en gebruiken van het systeem waarschijnlijk prettig zullen vinden, is het onwaarschijnlijk dat het voor de meeste gebruikers enig praktisch doel dient.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN