CryptoCoinTalk: is er nog hoop voor de Bitcoin koers?

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

We hebben de afgelopen dagen weer veel volatiliteit gezien op de Bitcoin koers. We zagen een forse daling en die wordt momenteel opgevolgd door een consolidatie. Op het lage tijdsframe ziet het er misschien niet heel rooskleurig uit, maar op de hoge tijdsframes is er hoop! We kunnen dan ook niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om uit te zoomen, zodat je het totale plaatje niet uit het oog verliest. Vandaag gaan we weer een uitgebreide Bitcoin analyse doen!

Weekgrafiek Bitcoin koers

Als we naar de weekgrafiek kijken zien we dat we een flinke wekelijkse candle terug in de range hebben gesloten. De range high zit op $11.500 en dat was ook een belangrijk level in de markt. Voordat we weer bullrun prijzen gaan zien is het enorm belangrijk dat we dat level breken om uiteindelijk de $14.000 en uiteindelijk de all time high (ATH) op te kunnen zoeken.

De kans is op dit moment groot dat we nog een verdere daling gaan krijgen richting het key level op de $9.345-$9.045. Hier ligt een wekelijkse supportzone en heeft tevens confluence van de 705 fibonacci retracement level. Dit zou een prachtige plek zijn om een higher low te vormen.

Bron: TradingView

4-uur-grafiek Bitcoin koers

Als we nog iets verder inzoomen richting de 4-uur-grafiek zien we dat de $9.956 zone momenteel figureert als support. We maken lower highs en er wordt nog maar weinig koop liquiditeit opgehaald voor een beweging omhoog.

Bron: TradingView

Bitcoin dominantie

Het is ook weer een goed moment om een blik op de Bitcoin dominantie te werpen en dus de performance van de altcoins. Op dit moment zitten we op 60,57%. Met een zwakke Bitcoin is de kans groot dat we waarschijnlijk nog verder gaan zakken, omdat mensen hun winsten van de afgelopen maanden willen veiligstellen en in USDT gaan. Grote kans dus dat we de support rond de 57% gaan opzoeken.

Bron: TradingView

Conclusie

Kortom, op de hogere tijdsframes is er nog ruimte om te zakken en zouden we vanaf daar een eventuele bodem kunnen gaan vormen. De markt beweegt nou eenmaal in golfbewegingen, dus stijgingen worden opgevolgd door dalingen en vice versa. Zo slecht ziet het er dus ook nog niet uit.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN