Digitale valuta

Binance Card zal vooralsnog nog steeds in Rusland uitgerold worden, ondanks nieuwe wetgeving

‘S werelds grootste en bekendste cryptocurrency exchange, Binance, heeft aangegeven dat het de lancering van de Binance Card in Rusland niet zal opgeven, ondanks het aanstaande verbod op cryptobetalingen.

Binance Card is een crypto-betaalpas die is ontworpen om betalingen in cryptocurrencies, zoals Bitcoin (BTC), mogelijk te maken. De cryptokaart van Binance zal naar verwachting in 200 regio’s over de hele wereld worden geaccepteerd. De Binance Card debuteerde officieel in de landen van de Europese Economische Ruimte in juli 2020. Het nieuwe product zal naar verluidt tevens binnenkort beschikbaar worden in de Verenigde Staten.

Het nieuws is dus naar buiten gekomen dat de beurs nog steeds werkt aan de uitrol van zijn crypto-betaalpas in Rusland, ondanks de wetswijzigingen van het land.

Gleb Kostarev, hoofd operaties van Binance voor Rusland en het GOS, onthulde dat ze van plan zijn Binance Card in Rusland te introduceren. Het komt overeen met de missie van Binance om alle gebruikers dezelfde ervaring te bieden die volledig in overeenstemming is met de lokale regelgeving, merkte hij op. Binance heeft geen officiële aankondiging gedaan over het project of een verwachte lanceringsdatum genoemd.

Kostarev zei het volgende:

“Rusland is voor ons een belangrijke markt. We werken aan de lancering van de Binance Card in Rusland, maar tot dusver kunnen we de exacte lanceringsdatum niet aangeven of op dit moment een juridische mening over deze kwestie geven.”

Omdat de Binance Card per definitie een crypto-betaaldienst is, roept de uitrol van het product in Rusland enkele vragen op. In juli 2020 ondertekende de Russische president Vladimir Poetin de eerste crypto-gerelateerde wet van het land, die Russische inwoners officieel verbiedt om vanaf januari 2021 betalingen te doen in cryptocurrencies, zoals Bitcoin.

Na het aannemen van de nieuwe wet “op digitale financiële activa” in juli 2020, bereidt Rusland zich voor om later dit jaar een andere wet aan te nemen, “over digitale valuta”. Op 3 september stelde het Russische ministerie van Financiën een reeks wijzigingen voor die alle cryptotransacties zouden verbieden, behalve via erfenis-, faillissements- en handhavingsprocedures. Of deze wet uiteindelijk erdoorheen komt is natuurlijk nog maar de vraag.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN