Bitcoin Nieuws

Bitcoin koers vecht om boven het cruciale niveau van $10.000 te blijven, maar wat nu?

De Bitcoin (BTC) koers heeft het de afgelopen dagen moeilijk. De snelle koersstijging boven de $12.000 heeft de koningsmunt binnen ‘no time’ weer diep in het bearish gebied gebracht. De Bitcoin koers heeft in slechts een paar dagen tijd ongeveer $2.000 verloren en verschillende analisten suggereren dat Bitcoin zich momenteel in een cruciaal gebied beweegt. Op het moment van schrijven beweegt de Bitcoin koers rond de $10.230.

Bron: Binance

(Maak een account aan op de grootste cryptocurrency exchange Binance en ontvang 10% handelskorting)

$10.000 belangrijk niveau

Mati Greenspan, een voormalig senior marktanalist bij eToro, gaf aan dat iedereen naar het $10.000 niveau kijkt en verwees ook naar een ‘comeback’ van de Amerikaanse dollar als reden voor de recente Bitcoin koers daling. Hij zei:

“Het grote niveau waar iedereen naar kijkt, is $10.000. De cryptomarkt heeft een paar psychologische niveaus doorbroken. Toen we eind juli boven dat niveau uitkwamen, was het zo krachtig dat we het nooit echt als ondersteuning konden testen. Dit is misschien wel onze kans. Als het slecht wordt, krijgen we misschien nog een kans om Bitcoin onder de $10.000 te kopen.”

Joe DiPasquale, CEO van cryptocurrency hedgefondsbeheerder BitBull Capital, zei onlangs ook dat als de $10.000 Bitcoin koers wordt verbroken, we echt een neerwaartse trend kunnen zien en de bullish trend voor de rest van het jaar volledig verdwijnt.

Analisten: Bitcoin koers zal nog iets moeten zakken

De analisten van CryptoCoinTalk hebben aangegeven dat Bitcoin na een forse daling weer de psychologische prijs van $10.000 heeft bereikt. Bovendien lijkt het volgens CryptoCoinTalk erop dat de Bitcoin koers op weg is om de $9k regionen opnieuw op te zoeken.

Ze voegden er nog het volgende aan toe:

“Bitcoin moet nog een klein stukje zakken richting de $9345-$9045. Dan zitten we echt op een prachtige zone. Dan komen we namelijk op de 618-705 + weekly OB. In mijn optiek een major level in de markt om een HL te zetten en de weekly range high ($11.474) opnieuw te testen.”

Bron: Tradingview

Tips

De bekende cryptocurrency analist Michaël van de Poppe, gaf recentelijk op Twitter nog tips voor dit soort enorme bearish prijsacties:

  • Geen paniek verkopen. Je koopt niet als de markt zwaar in het groen is en je verkoopt niet als de markt zwaar rood is.
  • Koop de munten die de meeste hype hebben, ze zullen het sterkst terugkomen.
  • Bekijk de grafieken niet elke 5 minuten.
  • Gebruik wat liquiditeit voor DCA.
Bron: Twitter

Gisteren plaatsten wij ook een Bitcoin koers analyse van BeneluxCrypto. Heb je deze nog niet gelezen? Klik dan hier!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN