Coinbase Omisego

DeFi marktkapitalisatie heeft $11 miljard bereikt

De Ethereum koers is flink gestegen. Dit heeft alles te maken met de alsmaar groeiende DeFi-markt. We plaatsten vorige maand nog een bericht dat er ruim 3 miljard dollar opgesloten zit in de gedecentraliseerde finance-markt. Dit is echter door blijven groeien en heeft onlangs de $4 miljard overschreden. Op het moment van schrijven zit er zelfs $4,55 miljard opgesloten in DeFi-contracten, volgens gegevens van DeFi Pulse.

Hoe komt deze stijging?

DeFi, dat een revolutie teweeg wil brengen in finance (lenen, uitlenen, sparen) door alles op de blockchain te volgen, is enorm populair geworden. De markt is nu zelfs zo populair dat de marktkapitalisatie is gestegen naar $11 miljard. Dit komt deels omdat mensen ontdekken dat ze veel geld kunnen verdienen, met name door middel van yield farming: middelen inzetten in pools om extra tokens te verdienen en (hopelijk) enorme opbrengsten te zien.

Het project dat het voortouw neemt in deze revolutie is het bekende crypto-project Chainlink (LINK). Het crypto-project is de afgelopen dagen flink in prijs gestegen en heeft een nieuw hoogtepunt bereikt van ruim $14. Op de tweede plaats staat Maker (MKR), gevolgd door Compound (COMP), in CoinGecko’s top 100 DeFi-munten per beursnotering.

Op het moment van schrijven is de marktkapitalisatie gedaald tot $10,85 miljard. Verschillende sites hebben verschillende cijfers wat betreft het meten van de DeFi-marktkapitalisatie. DeFi Market Cap gaf zelfs aan dat het cijfer ‘maar’ $8 miljard was, maar de website vermeldt Chainlink niet in de lijst.

De hype rond DeFi is schijnbaar niet te stoppen. Bitcoin-handelaar Linksaka vertelde gisteren op Twitter dat het handelsvolume van LINK op Coinbase dat van Bitcoin (BTC) overtrof, namelijk $145 miljoen, terwijl dat van Bitcoin slechts $95 miljoen was. Op Binance zat LINK echter nog wel achter Bitcoin op het gebied van handelsvolume. Hij tweette het volgende:

Het is een bubble?

Het is dus duidelijk dat DeFi steeds populairder wordt, echter is niet iedereen enthousiast over de nieuwe ontwikkeling op de crypto-markt, vooral over yield farming. Zo plaatsten wij eerder al een bericht waarin Aleks Larsen, een senior medewerker bij Blockchain Capital, aangaf dat dergelijke token-stimuleringsregelingen risico’s met zich meebrengen.

“Men kan zich een situatie voorstellen waarin een protocol van buitenaf prikkels creëert die – zonder eigen actie – gevaarlijk gedrag in een ander protocol kunnen veroorzaken, en uiteindelijk kunnen resulteren in trapsgewijze liquidaties en verliezen bij gebruikers.”

Daarnaast gaf Vitalik Buterin, mede-oprichter van Ethereum, eerder aan dat de huidige DeFi-hype rond het COMP-token in feite een promotietool is en dat het uiteindelijk onhoudbaar is.

Daarnaast omschreef hij iedereen die yield farming uitvoert als ‘mensen die al hun bezittingen in rendementen storten voor hoge rentetarieven’.

Hij zei het volgende:

“De realiteit is dat deze rentetarieven niet lijken op iets dat op lange termijn houdbaar is. Het is slechts een tijdelijke promotie die is gemaakt door een aantal samengestelde tokens af te drukken, en je kunt niet alleen samengestelde tokens voor altijd afdrukken.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN