Google gaat $10 miljard investeren in de digitalisering van India

Google heeft een fonds voor de digitalisering van India gelanceerd en gaat $10 miljard investeren via partnerships en infrastructurele inspanningen. Dit volgens een artikel dat verscheen op Coinspeaker.

Sinds Google in 2004 met zijn Indiase activiteiten begon, is het uitgegroeid tot een integraal onderdeel van het bedrijf. India is sindsdien een belangrijke overzeese markt geworden voor Google met zijn Android-producten en vele andere services.

Google for India Digitization Fund

De CEO van Google, Sundar Pichai, heeft de intentie bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse “Google for India”-evenement en gaf aan dat het de komende zeven jaar $10 miljard in India gaat investeren om de overgang van het land naar een digitale economie te versnellen. De technologiegigant gaat dit naar verluidt doen via een speciaal fonds, genaamd Google for India Digitization Fund.

Tijdens het afgelopen evenement ging Pichai dieper in op de investering vanuit Google. Hij gaf het volgende aan:

“Dus voortbouwend op onze jarenlange investering in India, lanceren we Google for India Digitization Fund met Rs. 75.000 crore, dat is 10 miljard dollar, om de komende vijf tot zeven jaar in India te investeren … We zullen dit doen door middel van een mix van aandeleninvesteringen, partnerships en operationele, infrastructuur- en ecosysteeminvesteringen. Dit weerspiegelt ons vertrouwen in de toekomst van India en zijn digitale economie.”

Google zal zich richten op betaalbare toegang en informatie in lokale Indiase talen, waaronder Hindi, Tamil en Punjabi. Daarnaast zal Google nieuwe producten en services ontwikkelen die relevant zijn voor de unieke behoeften van India.

Door de digitale transformatie zal Google zich richten op empowerment van bedrijven. Bovendien is de technologiegigant van plan technologie en kunstmatige intelligentie te gebruiken voor sociaal welzijn. Google zal tegelijkertijd aandacht besteden aan gebieden als gezondheid, onderwijs en landbouw.

Google niet immuum voor COVID-19-pandemie

Tijdens het evenement zei Pichai verder dat de aanhoudende COVID-19-pandemie het belang van technologie voor zowel zakelijk als persoonlijk gebruik heeft benadrukt. Eerder dit jaar vertelde Pichai werknemers in een e-mail dat de COVID-19-pandemie problemen veroorzaakt voor het bedrijf. Hij zei:

“De hele wereldeconomie lijdt en Google en Alphabet zijn niet immuun voor de effecten van de wereldwijde pandemie.”

Volgens een Bloomberg-artikel heeft Google onlangs het Cloud Service-project in China en andere landen stopgezet. Het rapport citeert twee Google-medewerkers die bevestigden dat de beslissing te wijten is aan de pandemie en enkele geopolitieke spanningen.

Wat je misschien ook leuk vindt:

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!