Threefold

ThreeFold maakt decentralisatie echt mogelijk

THREEFOLD MAAKT DECENTRALISATIE ECHT MOGELIJK

  • Het “ThreeFold Grid” is het grootste netwerk van decentrale internet capaciteit ter wereld.
  • ThreeFold combineert cloud oplossingen met de betrouwbaarheid en security van blockchain.
  • Elke applicatie die op Linux draait, draait ook op het ThreeFold Grid.

Gent, België, 15 Juni, 2020 – Sinds de invoering van ‘smart contracts’ in 2017, heeft de blockchain industrie te kampen met problemen rondom schaalbaarheid. Een goed voorbeeld hiervan is CryptoKitties, een app die gebruikers toeliet digitale katjes te verzamelen. Deze katjes zorgde voor een verstopping van het volledige Ethereum netwerk. Velen zagen dit probleem met CryptoKitties (terecht) als het symbolische probleem met blockchain applicaties in het algemeen, en sindsdien bleven deze problemen zich voortzetten. 

Veel projecten zagen dit als een kans om snellere blockchain technologieën te creëren, met betere schaalbaarheid dan Ethereum. Helaas kon geen enkel project tot hiertoe concurreren met de prestatie van hedendaagse cloud opslag oplossingen als Amazon Web Services, Microsoft Azure, en anderen. 

ThreeFold’s aanpak lost deze problemen op. ThreeFold ontwikkelde een scala aan software componenten die in combinatie met hardware het Threefold Grid maken. Het Grid staat toe gedistribueerde workloads te laten draaien op een mix van het beste van twee werelden. Het is transparant, betrouwbaar en veilig. Net als een blockchain, maar met de schaalbaarheid en prestatie van een cloud service. 

“Ons team heeft meer dan twee decennia ervaring in de automatisering en opslag wereld’, zegt Kristof De Spiegeleer, co-founder van ThreeFold. “Wij geven gebruikers toegang tot een internet dat de betrouwbaarheid heeft van een blockchain”. 

Het ThreeFold Grid is het grootste peer-to-peer netwerk ter wereld. Het Grid telt op moment van schrijven meer dan 80.000.000+ GB aan opslag capaciteit, en meer dan 15.000 CPU cores. Het is gedistribueerd in meer dan 21 landen en de tweede versie van het mainnet werd gelanceerd in april 2020. De Beta versie is reeds live en de eerste applicaties worden er al op getest. Sinds kort is ook de ondersteunende ThreeFold Token (TFT) is publiekelijk verhandelbaar op Liquid en BTC Alpha, wat de deur opent voor peer-to-peer participatie voor iedereen. 

#####

ThreeFold is een peer-to-peer internet aan het bouwen dat gelijkheid, autonomie en duurzaamheid in staat stelt, en dat ondersteund wordt door de ThreeFold Foundation. Deze technologie werd ontwikkeld door ThreeFold Tech in samenwerking met Hewlett Packard Enterprise, Kleos en Flowgen als technologie partners. 

ThreeFold is een planet-first project, wat betekent dat zij erin geloven dat technologie creëren en goed doen voor de wereld hand in hand kunnen gaan. Voor meer informatie: spreadtheword@threefold.io

PR Contact: 

Roel Van Sabben
roel@threefold.io

Disclaimer: Dit is een persbericht. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN