Ethereum koers

Ethereum koers heeft nu een veel hoger plafond dan 2017, aldus analist

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Ethereum (ETH) werd uitgerold met de naam “The World Computer”, echter heeft het tot nu toe die naam nog niet echt eer aan gedaan. We weten inmiddels dat het bouwen van een stabiel netwerk en goede use-cases niet in een dag gerealiseerd is. Het project heeft voornamelijk veel hype gekregen in de jaren 2017/2018. Dit omdat Ethereum veelal gebruikt werd voor ICO’s.

In deze tijd spraken velen al over een potentiële ‘flippening’. Dit wil zeggen dat Ethereum Bitcoin (BTC) van de troon zou gaan stoten als de nummer 1 cryptocurrency. In feite was het uitgeven van tokens van gedecentraliseerde gok-applicaties en CryptoKitties alles wat de blockchain te bieden had. CryptoKitties was echter een periode zo populair dat het de eerste, op ETH gebaseerde, app werd die het netwerk ernstig verstopte.

Ondanks de beperkte gebruikssituaties, slaagde de cryptocurrency er nog steeds in om ‘s werelds best presterende activa te worden, met een stijging van 28.000% (tot ongeveer $1.400) binnen 13 maanden (van januari 2017 tot de piek in begin 2018).

Hoewel deze prijs nog steeds een vermenigvuldiging van 7 zou betekenen ten opzichte van de huidige koers, zeggen analisten uit de sector dat Ethereum nu de fundering heeft om een stuk hoger te stijgen. De reden: het project heeft nu eigenlijk een solide use-case, en dat is gedecentraliseerde finance, beter bekend als DeFi.

Introductie van DeFi is goed voor Ethereum, aldus analist

Hoewel slechts twee jaar geleden, stablecoins en gedecentraliseerde finance geen prominente trend waren op Ethereum, zijn ze de afgelopen 12 maanden twee use-cases geworden die de kern vormen van de blockchain. Momenteel zijn er ruim $7,3 miljard aan stablecoins (in Amerikaanse dollars) actief op het netwerk, zoals USDT, Circle’s USD Coin en Paxos Dollar,

Volgens Ryan Selkis, chief executive van Messari Research, geeft deze ontwikkeling, samen met de ontwikkeling van deze crypto-sector in de toekomst, “ETH een hoger plafond” om op lange termijn naar toe te stijgen. Hij tweette het volgende:

“Na de BTC-bullrun ga ik weer beginnen met het gemiddelde verlagen van Ethereum.

+ Digitaal goudverhaal zal leiden, maar stablecoin vooruitgang / DeFi geeft ETH een hoger plafond.
+ Bijna all-time lows voor het handelspaar.
+ Laat de oorlogen van laag 1 tot rust komen, en koop na de lancering van ETH 2.0 beacon chain.

Stablecoins zijn juist een gevaar voor ETH

De opmerking van Selkis is enigszins in conflict met die van Ryan Watkins, een andere onderzoeker bij Messari Research, die in april suggereerde dat de invasie van stablecoins op Ethereum een bedreiging op lange termijn zou kunnen vormen voor het project.

Watkins schreef destijds over hoe stablecoins de primaire vorm van geld op het Ethereum-netwerk zouden kunnen worden, in tegenstelling tot ETH:

“Om ETH zijn premium te laten verdedigen, moet Ethereum vraag creëren naar toepassingen met een laag vertrouwensniveau die ETH als onderpand gebruiken. ETH moet zich niet bezighouden met zijn naïeve vroege branding van digitale olie.”

ETH 2.0 zal een veel sterker effect hebben

Watkins legde onlangs op Twitter echter ook uit waarom hij denkt dat ETH 2.0 een veel sterker effect zal hebben op crypto-prijzen dan de Bitcoin halvering. Hij merkte het volgende op:

“ETH 2.0 is een veel sterkere katalysator dan de halvering van Bitcoin, simpelweg omdat het een onzekere en fundamentele verandering is.”

Zoals wij vorige week al meldde, is de releasedatum van Ethereum 2.0 onlangs uitgesteld, voornamelijk vanwege de extreme technische details van het project. De lancering van ETH 2.0 was aanvankelijk gepland voor 30 juli 2020. Vitalik Buterin stelde onlangs echter dat de datum zou kunnen worden opgeschoven naar een niet nader genoemde datum.

Hoe denken jullie hierover? Heeft Ethereum volgens jullie ook een hoger plafond door al deze ontwikkelingen? Laat het ons weten op onze socials!

Wil je traden in cryptocurrencies zoals ETH, maar heb je nog geen account op Bitcoinmeester? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen. Je kan ons ook volgen op Telegram om op de hoogte te blijven van alle updates.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN