Cryptodiefstal

Binance bevriest gestolen geld van Upbit

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

‘S Werelds bekendste crypto-beurs Binance heeft gisteren een deel van de fondsen, die in verband staan met de Upbit hack, bevroren. Dit volgens een Twitter bericht dat door de CEO van Binance geplaatst werd.

Zoals wij in november 2019 al meldde, was de grote Zuid-Koreaanse cryptocurrency-beurs Upbit, die gerund wordt door een dochteronderneming van de Koreaanse tech-gigant Kakao, het slachtoffer van een hack, waarbij 342.000 Ether (ETH) buit werd gemaakt.

Gisteren werd er dus getracht om een deel van de fondsen op Binance te verkopen. Dit is echter niet gelukt, vanwege een samenwerking tussen de Twitter bot Whale Alert en Binance.

Whale Alert had Binance, dat zich eerder had toegelegd op het bevriezen van geld afkomstig van de hack, gewaarschuwd dat ongeveer 137 ether (ter waarde van ongeveer €25.000 op het moment van schrijven) was verplaatst, van een adres dat was gelinked aan de hackersgroep, naar een wallet van de beurs.

Changpeng “CZ” Zhao van Binance tweette kort daarna dat het geld met succes was bevroren en dat het geld binnenkort aan Upbit zou worden teruggegeven. Dit alles was binnen iets meer dan een half uur geregeld.

In januari 2019 heeft Binance ook fondsen bevroren die verband hielden met de Cryptopia-hack van $16 miljoen.

Natuurlijk is het nog steeds mogelijk voor de hackers om de rest van de fondsen wit te wassen. Ongeveer 3.650 ether (ter waarde van ongeveer €671.000) heeft de wallet, die in verband is gebracht met de Upbit-hack, de afgelopen 24 uur verlaten. Een groot deel hiervan gaat snel door andere wallets om, waarschijnlijk het digitale spoor te verdoezelen.

Een rapport van beveiligingsbedrijf Uppsala eerder dit jaar benadrukte dat hackers van Upbit mogelijk al voor €3 miljoen aan ether hebben witgewassen via verschillende beurzen, waaronder Binance en Bitfinex, door elke keer slechts kleine hoeveelheden te verkopen om niet op te vallen.

Het is niet duidelijk wat de motivatie van de hackers was om woensdag voor €25.000 aan ether naar Binance te sturen, omdat het vrij duidelijk was dat dit wel op zou vallen. Het is echter zo dat het in het grote geheel geen groot bedrag is, aangezien ze afgelopen november in totaal €45 miljoen hebben kunnen stelen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN