Telegram Nieuws

Oprichter van Telegram zegt dat hun crypto-project “over” is

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Het cryptocurrency-project van de berichten-applicatie Telegram is over, aldus oprichter Pavel Durov. Dit zei de oprichter in een bericht op het officiële Telegram-kanaal.

Hij gaf aan dat de diepgewortelde strijd van het bedrijf met Amerikaanse toezichthouders hier de reden van was. De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft Telegram afgelopen herfst aangeklaagd in een poging om de distributie van TON-tokens aan Amerikaanse investeerders te stoppen. Die verkoop leverde maar liefst $1,7 miljard op.

Zoals Durov opmerkte:

“Helaas heeft een Amerikaanse rechtbank TON tegengehouden. Hoe? Stel je voor dat verschillende mensen hun geld bijeenbrengen om een ​​goudmijn te bouwen – en dat zij later het goud dat eruit komt splitten. Dan komt een rechter en zegt: Deze mensen hebben geïnvesteerd in de goudmijn omdat ze op zoek waren naar winst. En ze wilden dat goud niet voor zichzelf, ze wilden het verkopen aan andere mensen. Daarom mogen ze het goud niet krijgen.”

Hij ging verder met:

“Als dit niet logisch voor je is, ben je niet de enige – maar dit is precies wat er is gebeurd met TON (de mijn) en Grams (het goud). Een rechter gebruikte deze redenering om te beslissen dat mensen niet mochten kopen of Grams verkopen zoals ze Bitcoins wel kunnen kopen of verkopen.”

Durov heeft een harde aanklacht ingediend tegen de Amerikaanse regering en de mate van haar wereldwijde invloed op de financiële arena. Hij schreef:

“Helaas heeft de Amerikaanse rechter over één ding gelijk: wij, de mensen buiten de VS, kunnen op onze presidenten stemmen en onze parlementen kiezen, maar we zijn nog steeds afhankelijk van de Verenigde Staten als het gaat om finance en technologie (gelukkig geen koffie). De VS kunnen hun controle over de dollar, en het wereldwijde financiële systeem, gebruiken om elke bank of bankrekening ter wereld te sluiten. Ze kunnen hun controle over Apple en Google gebruiken om apps uit de App Store en Google Play te verwijderen. Het is waar dat andere landen niet de volledige soevereiniteit hebben over wat ze op hun grondgebied mogen toelaten. Helaas zijn wij – de 96% van de wereldbevolking die elders woont – afhankelijk van 4% die besluitvormers in de VS kiest.”

Durov heeft ook een versluierde waarschuwing gegeven over projecten die de TON-marketing gebruiken of die zichzelf aan Telegram zelf willen binden.

Ik schrijf dit bericht om officieel aan te kondigen dat de actieve betrokkenheid van Telegram bij TON voorbij is. Hij zei:

“U ziet misschien sites die mijn naam of het merk Telegram of de afkorting “TON” gebruiken om hun projecten te promoten, of misschien heeft u ze al gezien. Vertrouw ze niet met uw geld of gegevens. Geen enkel huidig ​​of voormalig lid van ons team is betrokken bij één van deze projecten. Hoewel er netwerken kunnen verschijnen die zijn gebaseerd op de technologie die we voor TON hebben gebouwd, hebben we er geen banden mee en zullen we ze waarschijnlijk nooit ondersteunen. Wees dus voorzichtig en laat niemand u misleiden.”

Hij sloot door te schrijven:

“Ik wil deze post afsluiten met succes wensen voor iedereen die streeft naar decentralisatie, balans en gelijkheid in de wereld. Je vecht de juiste strijd. Deze strijd is misschien wel de belangrijkste strijd van onze generatie. We hopen dat je slaagt waar we zijn mislukt.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN