Ether-futures

De eerste gereguleerde Ethereum-futures zijn nu beschikbaar in de VS op ErisX

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

We plaatsten afgelopen zaterdag nog een artikel op onze website waarin stond dat Ethereum-futures wel eens snel beschikbaar zouden kunnen worden op de Amerikaanse markt. We dachten echter niet dat het zo snel zou gebeuren.

Het nieuws is gisteren naar buiten gebracht dat fysiek afgewikkelde Ether-futures nu beschikbaar zouden zijn op, de in Chicago gevestigde beurs, ErisX. Dit zijn dus officieel de eerste Ether-futures-contracten in de VS.

Individuele en institutionele beleggers kunnen nu dus in, volledig door de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) gereguleerde, Ethereum-futures-contracten handelen. Gebaseerd op ETH-USD, en handelend naast de spotmarkt van het bedrijf, zullen de ErisX Ether-futures maandelijks en driemaandelijks verlopen.

ErisX, dat wordt ondersteund door onder meer toonaangevende crypto-investeerders Fidelity, Nasdaq en TD Ameritrade, bevestigt dat Ethereum (ETH) een ​​enorm netwerk heeft voortgebracht dat meerdere branches heeft bereikt en een bloeiende markt, talloze use-cases en een vraag naar derivaten heeft gegenereerd.

Het bedrijf gaf het volgende aan:

“Sinds de lancering in 2015 is de Ethereum-gemeenschap uitgegroeid tot speculanten, productontwikkelaars en organisaties en ondernemingen, waaronder overheidsinstanties, non-profitorganisaties en organisaties met winstoogmerk. Gebruiksscenario’s voor Ethereum en zijn eigen crypto-asset Ether lopen momenteel uiteen van potentiële financiële en commerciële toepassingen, voorspellingsmarkten, stem- en identiteitssystemen, gedigitaliseerde fysieke activa, unieke non-fungible digitale activa, handels- en wisselapplicaties, betalingen en overmakingen, tot datamanagementplatforms en daarbuiten.”

Het bedrijf wijst ook op een recent bericht van de CFTC waarin deelnemers in de crypto-ruimte worden aangespoord om gereguleerde entiteiten op te zoeken als een teken van een betere samenwerking tussen toezichthouders en bedrijven die cryptocurrencies en op blockchain gebaseerde diensten aanbieden.

De toezichthouder tweette:

“Pas op, gezien de huidige volatiliteit op de markt, voor posts op social media die digitale activa of forex aanprijzen. Als iemand aanbiedt om voor u te handelen, zorg er dan voor dat ze CFTC-geregistreerd zijn voordat u Bitcoin- of creditcardgegevens verzendt. Zo niet, dan kan het aanbod frauduleus zijn.”

ErisX gaf verder aan dat ze ook druk bezig zijn om marktmanipulatie te voorkomen. Het bedrijf gaf aan dat zijn matching engine gelijke toegang voor deelnemers behoudt om dit te voorkomen, terwijl het platform “marktprijsontdekking, liquiditeit en onderpandefficiëntie” biedt in een volledig gereguleerde omgeving.

ErisX kondigde vorige week al aan dat het een BitLicense ontving van het New York State Department of Financial Services, waarmee het bedrijf klanten in New York kan bedienen die Bitcoin en andere cryptocurrencies willen kopen en verkopen op het ErisX-platform.

Wil je traden in cryptocurrencies zoals Ethereum, maar heb je nog geen account op Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Je krijgt ook nog eens 10% Commission Kickback Rate van ons. 🚀

Binance

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN