OTC exchanges voorkomen overval van $5 miljoen

In Brazilie slaagde overvallers erin om $5 miljoen van het bedrijf Gerdau bij de Banco Santander te stelen. De overvallers probeerden direct het gestolen geld om te zetten in Bitcoin (BTC). Dit deden ze via lokale over-the-counter (OTC) crypto exchanges, echter werden de fondsen meteen in beslag genomen.

Volgens een rapport van portaldobitcoin, blijkt dat Gerdau halverwege april Banco Santander op de hoogte heeft gebracht van het probleem. De bank startte meteen een onderzoek om erachter te komen hoe de fondsen zijn gestolen.

De eerste vermoedens begonnen half april, toen er in de rekeningen van de lokale staalfabrikant 11 grote transacties werden uitgevoerd, die in totaal vijf miljoen bedroegen. Wat opviel is dat de alle transacties op dezelfde dag werden uitgevoerd vanaf één IP-adres.

Banco Santander diende onmiddellijk een rapport in bij het politiebureau en het onderzoek ging van start.

Volgens het onderzoek maakten de daders het gestolen geld direct over naar vier OTC Bitcoin-bankrekeningen, wat een storm van bankblokkades veroorzaakte waar het geld ook ging.

Mundial Ilumination

Het bijzondere is dat de overboekingen niet zijn gedaan vanaf een Gerdau rekening. De afschrijving is gedaan door een ander bedrijf, genaamd Mundial Ilumination.

Het Openbaar Ministerie zei het volgende:

Het lijkt alsof een zakelijke bankrekening een andere zakelijke bankrekening is binnengevallen voor de afschrijving van de bank.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!