Bitcoin nieuws

BAT ontwikkelaar spreekt over voorkeur voor Ethereum boven Bitcoin

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Basic Attention Token (BAT), een Ethereum-token dat het populaire advertentieplatform van Brave Software aanstuurt, zou eigenlijk op Bitcoin (BTC) gelanceerd worden in plaats van Ethereum (ETH). Dit onthulde één van de ontwikkelaars van BAT.

Een Twitteraar plaatste namelijk een bericht over het feit dat ‘Brave voor BTC had moeten kiezen in plaats van een nieuw ontwikkelde token’. Bovendien geeft hij aan ‘dat ze nu waarschijnlijk vastzitten in een deal waar ze niet onderuit kunnen komen’.

Als Brave gewoon BTC/lightning had gebruikt in plaats van een verzonnen token, zou het geweldig zijn .. Ik weet zeker dat ze dit zich nu ook beseffen, maar nu vastzitten.”

Eén van de ontwikkelaars van Basic Attention Token was het er niet mee eens en vertelde over de lange transactietijden, netwerkcongestie en Bitcoin transactiekosten, die bijna resulteerden in de ondergang van BAT. Hij zei het volgende:

We hebben ons prototype op Bitcoin gelanceerd. Netwerkkosten en congestie hebben ons project bijna begraven. Onze gebruikers kochten $5 in Bitcoin en betaalden maar liefst 90% aan fees. En daarna moesten zij vervolgens extreem lang wachten op hun munten. BTC/LN was niet klaar.”

Toen een Twitteraard aan Sampson vroeg of ze nog de plannen hebben om Bitcoin’s Lightning te gebruiken, zei hij het volgende:

“Zoals we in het verleden hebben gezegd, zullen we ons waar nodig aanpassen, maar persoonlijk zie ik niet hoe Brave zou worden verbeterd door Bitcoin te gebruiken in plaats van de Basic Attention Token. We hebben meer dan 13 miljoen gebruikers, honderdduizenden uitgevers en we groeien snel.”

Wat zijn BAT en Brave browser?

De Brave browser is een internet browser, zoals bijvoorbeeld Firefox of Chrome, gebouwd op het BAT-systeem. Brave blokkeert advertenties en website trackers en is echt een privacy browser. Je kent het vast wel.. Je bent eindelijk rustig op een website aan het surfen en ontvangt plotseling ongevraagd een advertentie op je beeldscherm. Hoe irritant is dat?! 

Bij de Brave browser heb je zelf de mogelijkheid om te bepalen of je advertenties in beeld wilt krijgen of niet. Kies je hier wel voor.. dan is het voordeel dat je ook nog eens wordt betaald voor het bekijken van deze advertenties in de vorm van BAT. Je leest het goed, voor het bekijken van advertenties kun je vanaf nu dus betaald worden in cryptocurrency.

Op 30 april werd tevens bekendgemaakt dat Brave Browser de Binance widget geintegreerd heeft, met als doel om gebruikers op zijn nieuwe tabbladpagina te laten handelen in cryptocurrencies.

Heb je de browser nog niet gedownload? Klik dan hier!

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN