Bekende TV serie “Billions” behandelt Bitcoin (BTC)

De bekende TV serie “Billions” heeft een nieuw seizoen, seizoen 5, uitgebracht. Dit zou normaal gesproken geen nieuws zijn die wij op onze website behandelen, ware het niet dat Bitcoin (BTC) in de eerste aflevering genoemd wordt.

Het vijfde seizoen van de show ging op zondag in première en het is een dramaserie die losjes gebaseerd is op de voormalige Amerikaanse advocaat Preet Bharara. De advocaat werd beroemd omdat hij het opnam tegen Steve Cohen, de miljardair-oprichter van het hedgefonds, S.A.C. Capital Advisors.

Volgers van over de hele wereld hebben in deze aflevering wat meer informatie gekregen over de nummer 1 cryptocurrency. Chuck Roades, gespeeld door Paul Giamatti, die een oprechte maar meedogenloze Amerikaanse advocaat is, heeft de elementen van Bitcoin namelijk uitgelegd.

De maker van de show, Brian Koppelman, heeft dit seizoen gebruik gemaakt van de diensten van Ben Mezrich, een schrijver en auteur van het boek “Bitcoin Millionaires”, dat op 12 mei beschikbaar zal zijn.

Als zodanig is het geen wonder dat Bitcoin, een digitaal activum waarvan de populariteit toeneemt voorafgaand aan derde halvering, een vermelding kreeg en dit is uiteraard niet onopgemerkt gebleven.

In een scène zei Chuck Roades sarcastisch:

“En waarvoor? Een groot aantal computers zou een aantal abstracte wiskundige vergelijkingen kunnen oplossen, resulterend in de mining van … Bitcoin. Die momenteel miljoenen waard zijn … maar gesteund door wat? Door niets, noppes, nada …”

De tegenverklaring vroeg zich ondertussen af ​​waar de waarde van de “almachtige” USD vandaan komt. Als Bitcoin wordt ondersteund door niets meer dan de gedistribueerde aard van zijn computers, wat steunt dan de USD?

Dit is een heen en weer gestelde vraag sinds het ontstaan ​​van Bitcoin. Na de afwijking van de ‘gouden standaard’ stelt Chuck dat de USD wordt ondersteund door het volledige vertrouwen van de Amerikaanse schatkist en het leger. Dan vinden wij van CryptoBenelux de ondersteuning van Bitcoin een stuk betrouwbaarder.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!