Bitcoin halving

Bitcoin halving en Ethereum 2.0 zijn 2 perfecte redenen voor een bull run

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Sinds de afgelopen ‘black thursday’ crash op 12 en 13 maart van dit jaar, zijn Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) aanzienlijk gestegen. Zo hebben beide cryptocurrencies inmiddels een groei van meer dan 100% gezien. Met de Bitcoin halving op komst en de lancering van Ethereum 2.0, is er dan ook een groeiend vertrouwen, dat deze twee cryptocurrencies in de komende maanden en jaren nog meer zullen gaan stijgen.

Datum evenementen

De Bitcoin halving staat gepland rond 12-13 mei. Dit betekent dat de mining reward zal halveren. Vanaf dat moment krijgen miners 6,25 BTC in plaats van 12,5 BTC, die ze er nu nog voor krijgen.

De langverwachte Ethereum 2.0 staat vooralsnog gepland voor juli 2020. De upgrade, die ook vaak Serenity genoemd wordt, verandert van Proof-of-Work (PoW) naar een verbeterd beveiligingsmodel, genaamd Proof-of-Stake (PoS).

PoS erg bullish voor Ethereum

Het jaarlijkse rendement van 3-5% op staking, zal Ethereum aantrekkelijk maken voor grote beleggers, omdat ze meestal op zoek zijn naar stabiele rendementen in dat bereik. Om stakingbeloningen naar dat bereik te drukken, zou tussen 10 en 30 miljoen ETH moeten worden opgesloten door Ethereum 2.0-validators, wat 10 tot 30 procent van het totale circulerende aanbod van de munt vertegenwoordigt.

Het opsluiten van een groot deel van het circulerende aanbod veroorzaakt schaarste en dit zal op zijn beurt weer zorgen voor een stijging in de Ethereum koers.

Hoeveel Ethereum heb je nodig om te staken?

Om een validator op Ethereum 2.0 te worden, dien je minimaal 32 Ethereum in je bezit hebben. Een investeerder met 20 ETH, die het wil staken, zou dit dus moeten afronden naar 32 ETH, en 12 munten meer moet kopen. Deze ethers moet je inzetten om te ‘staken’ en hiervoor ontvang je een vergoeding. De hoeveelheid vergoeding die je ontvangt, zie je hier.

Meer schaalbaarheid

Naast staking zorgt Ethereum 2.0 voor schaalbaarheid, waardoor dApps die op het netwerk zijn gebouwd, meer gebruikers kunnen verwerken en hun levensvatbaarheid voor consumenten kunnen vergroten.

Nu er meer toepassingen beschikbaar zijn, zal het netwerk een aanzienlijke opleving van gebruikers kunnen gaan zien. Hoe meer vraag er is om het systeem te gebruiken, hoe hoger de prijs.

Zodra de prijs van ETH stijgt, zullen grote spelers meer ETH gaan kopen om meer geld te verdienen met staken. Dit kan echter niet eeuwig doorgaan, omdat meer nodes in het netwerk ervoor zorgen dat de algehele uitbetaling voor iedereen lager is. Dus om in hetzelfde tempo als voorheen te blijven verdienen, zouden grote spelers niet alleen meer ETH moeten kopen, maar ook meer ETH staken.

Katalysator voor een bullmarkt

Volgens de COO bij tokenized real estate platform RealT, David Hoffman, zijn er de komende maanden twee belangrijke evenementen die een perfecte bull market katalysator vormen. Dit zijn de Bitcoin halving en de introductie van Ethereum 2.0 in de zomer. Hij tweette het volgende:

“Als dat geen katalysator is voor een bullmarkt, dan is niets dat.”

Eerder deze week plaatsten we al een update over de Ethereum koers. Bekijk deze hier!

Wil je traden in cryptocurrencies, zoals Bitcoin en Ethereum, maar heb je nog geen account op Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Je krijgt ook nog eens een Commission Kickback Rate van ons van 10%. 🚀

Binance

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN