Bitcoin koers

COVID-19 domeinnaam in beslag genomen vanwege verkoop voor Bitcoin

In Amerika heeft het Openbaar Ministerie een frauduleuze COVID-19 domeinnaam in beslag genomen. Dit nadat de eigenaar van de website deze wilde verkopen in ruil voor Bitcoin (BTC).

Het ministerie van Justitie heeft een bevelschrift ontvangen, waarin staat dat de eigenaar van coronaprevention.org, het domein voor Bitcoin probeerde te verkopen op een hackersforum. Dit deed hij net één dag nadat de Amerikaanse president Donald Trump een nationale noodsituatie had afgekondigd.

Domeinregistraties met ‘corona’ aanzienlijk gestegen

Het aantal domeinregistraties met het woord ‘corona’ zijn in de afgelopen maanden enorm gestegen. Echter worden deze websites niet gebruikt om je te voorzien van informatie over het coronavirus, maar voor bijvoorbeeld Bitcoin oplichting. Cybercriminelen weten precies wanneer ze moeten toeslaan en maken graag misbruik van mensen wanneer ze het meest kwetsbaar zijn. Echter zijn er ook undercover agenten die deze criminelen proberen op te sporen.

Het domein werd op de forum gepromoot als een effectief middel om ‘hoge markup in demand-producten’ te verkopen, waarbij het domein een premium prijs kreeg.

De undercover agent legde contact met de website eigenaar en deed alsof hij nep-coronavirus-testkits verkocht. In het gesprek deed de eigenaar een voorstel aan de undercover agent om zijn website voor $500 aan BTC over te nemen, waarbij de undercover agent op 20 april een gedeeltelijke betaling deed. Nadat de gedeeltelijke betaling aangetoond kon worden is het domein per direct offline gehaald.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN