ECB Libra

LG CNS is bezig met het testen van een technologie voor gezichtsherkenning op basis van AI en blockchain

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De IT-dochteronderneming van LG Corporation test nu op kunstmatige intelligentie-gebaseerde gezichtsherkenningstechnologie, waardoor gebruikers betalingen in digitale valuta kunnen uitvoeren. Dit volgens een artikel dat gisteren op de Korea IT Times verscheen.

Blockchain gecombineerd met AI

LG CNS gebruikte zijn medewerkers om de nieuwe gezichtsherkenningsservice te testen. Het platform omvat AI, blockchain en cloudtechnologie. Na het identificeren van een medewerker, stelt het systeem hen in staat om automatisch te betalen voor diensten en producten in het bedrijfsrestaurant, met een vooraf geregistreerde cryptocurrency.

Lee Joon-won, manager bedrijfsontwikkeling bij LG CNS, zei het volgende:

“Er wordt verwacht dat blockchain-gebaseerde community-valuta door veel meer mensen zal worden gebruikt, aangezien het handiger wordt wanneer het met AI gecombineerd wordt. Als niet-face-to-face technologieën meer worden toegepast zal blockchain, die de betrouwbaarheid van transacties verhoogt, op grotere schaal worden gebruikt.”

Niet het eerste blockchain-initiatief van LG

In november vorig jaar werkte LG CNS samen met de blockchain-dochteronderneming van internetprovider Kakao om wederzijds compatibele infrastructuur te ontwikkelen. Een LG-vertegenwoordiger zei destijds het volgende:

“We zullen de bestaande grenzen tussen particuliere en openbare blockchains doorbreken door middel van deze samenwerking, en onze krachten bundelen voor nieuwe zakelijke kansen.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN