Bitcoin koers

Bitcoin halvering steeds populairder op Twitter en in de media

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Met iets minder dan een maand tot de Bitcoin halvering, is social media land druk bezig met het speculeren over welke invloed het evenement gaat hebben op de Bitcoin koers. Tevens is de halvering ook de media-aandacht gaan domineren. Zo hebben wij het regelmatig zelf over het evenement en speculeren wij ook gezellig mee over wat de toekomst ons gaat brengen.

Bitcoin halving populair op Twitter

TheTIE, een analysebedrijf voor digitale valuta’s, deelde op 23 april nieuwe data op Twitter over gesprekken over het evenement. Uit deze data blijkt dat gesprekken over het ‘halving’ -evenement, op de 9e positie staat als het gaat om meest besproken, Bitcoin-gerelateerde, onderwerpen op Twitter.

24 uur later, vandaag op 24 april, waren de gesprekken bijna verdubbeld. Dit zorgde er voor dat het evenement naar de 2e plek steeg in de lijst, met 1058 tweets. Het enige gerelateerde onderwerp dat het cijfer evenaarde, is ‘Trading’ die een enorm volume van 1129 tweets genereert. Ondertussen zakte goud met slechts 634 tweets naar de negende positie.

Volgens onderzoeksbureau LunarCRUSH is er inderdaad een golf discussies over de halvering, tegelijk met het wekelijkse astronomische hoogtepunt van 8.134 Bitcoin-gerelateerde berichten per uur op Twitter.

Ben Askren, oud UFC vechter en bekende Bitcoin supporter, deed ook een duit in het zakje. Het ging dan niet direct over de Bitcoin halvering maar wel over de koningsmunt. Hij tweette het volgende:

Media-aandacht stijgt ook

Volgens TheTIE is er ook een constante stijging van de media-aandacht over de Bitcoin halvering, wat mogelijk weer tot gesprekken op social media platforms heeft geleid. Het onderzoeksbureau merkte op dat begin april de publicaties over de halvering van BTC behoorlijk toenamen.

Google Trends

Als we dit jaar kijken naar het aantal zoekopdrachten op Google omtrent de Bitcoin halving, dan zien we dat de zoekopdrachten deze maand aanzienlijk zijn gestegen. Op 8 april zien we dat de Bitcoin halving zijn hoogste piek van dit jaar heeft bereikt.

bitcoin halving
Bron: Google Trends

Wat denken jullie dat de Bitcoin halvering voor de koers gaat betekenen? Laat het ons weten op onze socials!

Wil je traden in cryptocurrencies zoals Bitcoin, maar heb je nog geen account op Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Je krijgt ook nog eens 10% Commission Kickback Rate van ons. 🚀

Binance

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN