Bitcoin

Steeds meer HODLers zijn Bitcoin aan het bijkopen

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Uit de laatste gegevens van de indicator “Bitcoin Hodler Net Position Change”, van het crypto-analysebedrijf Glassnode, is sinds eind maart een mooie dagelijkse groei te zien en hebben we zelfs een jaarlijks hoogtepunt bereikt.

HODLers kopen bij

De “Bitcoin Hodler Net Position Change” -indicator geeft aan wat het algemene sentiment is en volgt de stromen van langetermijninvesteerders in de markt. Het is een teken, schreef het bedrijf, van langetermijnbeleggers die “hun posities vergroten door elke dag meer BTC te verzamelen”.

Bron: Glassnode

Coinbase meldde in een bericht, ná de ‘Black Thursday’-crash van maart, dat investeerders niet terugdeinsden tijdens de uitverkoop. De particuliere investeerders kochten 69% meer Bitcoin dan dat ze verkochten. Als je dit vergelijkt met een gemiddelde koopratio over 12 maanden van ongeveer 60%, is het duidelijk te zien dat veel mensen dit als een kans zagen om te bij te kopen. In hetzelfde rapport stond tevens dat het bedrijf zijn contanten- en crypto-stortingen op dezelfde dag zag viervoudigen.

Institutionele klanten kopen ook bij

Aan de institutionele kant bevestigde een woordvoerder van Fidelity Digital Assets aan outletbedrijf The Block dat het ondanks de meltdown van Bitcoin een groei heeft doorgemaakt:

“Vanuit handelsperspectief zien we nog steeds elke maand nieuwe klanten binnenkomen en zien we een aanzienlijke groei van de pijplijn. En de afgelopen weken hebben we in ons hele bedrijf meer momentum gekregen.”

In een eerder artikel op onze website werd ook al duidelijk dat, door de volatiliteit op Bitcoin-spotmarkten, er steeds meer handelaren geïnteresseerd geraakt zijn in het verhandelen van Bitcoin.

De Bitcoin Futures-markt weerspiegelde deze interesse met stijgende Open Interest (OI). Verder vertoonde een institutionele speler als Bakkt, die flinke klappen gehad heeft na de crash van 12 maart, tekenen van herstel.

Bron: Skew.

De perfecte storm?

Met alles wat er gebeurt in de wereld, het coronavirus, economische crisis en de Bitcoin halvering, kan het goed zijn dat de Bitcoin koers hiervan gaat profiteren.

De vraag naar Bitcoin die hoger stijgt, zelfs tijdens een wereldwijde pandemie, komt wellicht op een perfect moment. Over 20 dagen zal Bitcoin zijn zogeheten halvering doormaken. De uiteindelijke effecten op de prijs zijn discutabel, maar volgens een eenvoudige dynamische analyse van vraag en aanbod, door netwerkingenieur Melik Manukyan, zou het op lange termijn een positief effect op de Bitcoin koers moeten hebben.

Hij zei het volgende op Twitter:

De kern van zijn gedachte kwam neer op het idee dat, zolang de vraag consistent is vanaf het moment van halveren tot maanden en jaren na de halvering, er van nature een bullish prijsschommeling zou moeten zijn.

Wil je traden in cryptocurrencies zoals Bitcoin, maar heb je nog geen account op Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Je krijgt ook nog eens een Commission Kickback Rate van ons van 10%. 🚀

Binance

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN