Amerikaanse SEC staat fonds van $10 miljard toe om CME Bitcoin-futures aan te bieden

In een aankondiging, die op 30 maart gedeeld werd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), heeft het Medallion Fund van Renaissance Technologies nu toestemming gekregen om in de Bitcoin-futures van de CME Group te stappen.

Wat is Renaissance Technologies en het Medallion Fund?

Renaissance Technologies LLC, ook bekend als RenTech of RenTec, is een Amerikaanse hedgefonds dat gevestigd is in New York. Het fonds is gespecialiseerd in systematisch handelen, met behulp van kwantitatieve modellen afgeleid van wiskundige en statistische analyses. Het bedrijf wordt beschouwd als één van de meest gesloten en succesvolle hedgefondsen ter wereld.

Het belangrijkste fonds van Renaissance Technologies, genaamd het Medaillon Fund, dat voornamelijk voor fondsmedewerkers wordt beheerd, staat bekend om het beste trackrecord op Wall Street, met meer dan 66% op jaarbasis vóór kosten en 39% na kosten over een periode van 30 jaar (van 1988 tot 2018).

Groen licht van de SEC

Volgens de beschrijving zal Renaissance toegang bieden tot in contanten afgewikkelde contracten van de CME Group. Het bericht geeft het volgende aan:

“Het is de Medallion Fund toegestaan ​​om Bitcoin-futures-transacties aan te gaan, die Renaissance zal beperken tot in contanten afgewikkelde futures-contracten die op de CME worden verhandeld.”

Renaissance’s hedgefonds, van $10 miljard, kreeg onlangs bekendheid in de pers en behaalde een rendement van 24%, ondanks de volatiliteit vanwege het coronavirus.

Of dit uiteindelijk goed nieuws is, is nog maar even de vraag. Velen denken dat dit voor extra prijsmanipulatie zal gaan zorgen. Hoe dan ook is het qua exposure wel positief, omdat nu veel meer mensen in aanraking kunnen en zullen komen met Bitcoin.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!