Telegram groepen

Aantal Telegram leden van Ripple en Litecoin met ruim 60% gedaald in twee jaar

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De afgelopen twee jaar zijn niet makkelijk geweest voor ons crypto-fans. Wij van CryptoBenelux hebben het effect van de bearmarkt gezien in ons eigen Telegram kanaal. Het blijkt echter dat wij niet de enige zijn die hier last van hebben. Hoewel prijs- en prijsvoorspellingen de boventoon voeren, blijft het aantal handelaren bij verschillende Telegram-groepen krimpen.

Zo is het Aztek_btc op Twitter opgevallen dat het aantal handelaren in Ripple- en Litecoin-groepen de afgelopen twee jaar met meer dan 60% gedaald is.

Zo werd vastgesteld dat tussen juni 2018 en april 2020 Litecoin ruim 67% van hun Telegram-abonnees kwijtraakte, terwijl Ripple een daling van 63% zag.

In de bovenstaande tabel is te zien dat de Ripple-abonnees zijn gedaald van 64.525 tot iets meer dan 28.000. Hetzelfde was te zien in Litecoin waar het aantal abonnees daalde van 32.722 naar 14.000 en in Monero waar het aantal abonnees halveerde van 10.000 naar ongeveer 5.000.

Dit alles is waarschijnlijk te wijten aan het feit dat de Bitcoin (BTC) prijs, en hiermee de prijzen van alle altcoins, niet echt aan het ‘moonen’ zijn. Hierdoor hebben veel mensen, die snelle winsten hadden verwacht, hun cryptocurrencies verkocht of opgeborgen. Wij merken echter bij CryptoBenelux dat wij blijven groeien op het gebied van bezoekersaantallen. Daarnaast blijven onze social media kanalen, zoals Facebook en Twitter, ook groeien. Ons Telegram kanaal is het enige wat achterblijft.

Het toont dus wel aan dat mensen minder actieve gesprekken willen voeren over cryptocurrencies, maar dit betekent niet dat de interesse totaal verloren is. De meeste mensen zullen de ontwikkelingen nog wel volgen maar niet meer zo actief als dat zij voorheen deden. Dit is zonde want we hebben juist een sterke community nodig om deze ontluikende markt naar massa-adoptie te krijgen.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN