Verenigd Koninkrijk FCA

Britse financiële toezichthouder waarschuwt voor BitMEX

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De Financial Conduct Authority (FCA) van het Verenigd Koninkrijk heeft zojuist een verklaring uitgegeven waarin BitMEX wordt beschuldigd van het verlenen van financiële diensten, zonder de juiste autorisatie. Het adviseert Britse burgers om weg te blijven van de controversiële beurs.

BitMEX vergeleken met fraudeurs

Deze verklaring van de Britse financiële toezichthouder waarschuwt voor BitMEX. Het beschuldigt BitMEX niet rechtstreeks van het bedriegen van klanten, echter geven zij aan dat werken zonder de juiste licentie illegaal is. Daarnaast geeft de toezichthouder aan dat er hierdoor ook een groter risico is dat de beurs verbonden is met oplichters.

Niet de eerste stap

Dit is niet de eerste stap in Groot-Brittannië tegen BitMEX en vergelijkbare beurzen. Afgelopen juni begon de FCA een onderzoek naar een verbod op crypto-derivaten te onderzoeken, wat later werd aanbevolen. Ook heeft de Advertising Standards Authority (ASA) van het land afgelopen oktober een klacht ingediend tegen een advertentie die BitMEX in de Britse kranten had geplaatst.

Het Verenigd Koninkrijk is één van de vele landen die nu stappen ondernemen om te regeren op de markten voor cryptocurrency-derivaten. Deze financiële producten zijn momenteel niet gereguleerd en uiterst riskant. Als de meest populaire beurs die dit type handel aanbiedt, ligt Bitmex in het vizier. Om de druk te verlichten, blokkeerde BitMEX al verschillende landen, met name de Verenigde Staten.

Regulering is problematisch

BitMEX maakt deel uit van de veel grotere cryptocurrency-beurs sector, die complexer wordt naarmate nieuwe financiële producten worden geïntroduceerd. Terwijl regelgevers zich terdege bewust zijn van deze activiteit, maakt de grenzeloze, anonieme aard van blockchain technologie de naleving van regelgeving uiterst problematisch.

BitMEX daarintegen heeft altijd er op aangedrongen dat het een eerlijke instelling is en spoort het klanten aan alle relevante wetten te volgen. Niettemin resulteren de hefboomopties in enorme hoeveelheden cryptocurrency-handel via het platform van BitMEX. De beurs wordt ervan beschuldigd, hetzij direct of indirect, veel van de marktmanipulatie te faciliteren die een kenmerk van de crypto-ruimte is geworden. Het is dus niet verwonderlijk dat regeringen hiertegen actie willen ondernemen.

Deze situatie wordt pas complexer als oudere financiële instellingen betrokken raken bij cryptohandel. Hoewel deze spelers vrijwel zeker hun volledige medewerking zullen verlenen aan toezichthouders, zal hun aanwezigheid overheden dwingen grotere stappen te ondernemen om cryptocurrencies aan te pakken als een nieuwe activaklasse.

Voorstanders van crypto pleiten al lang voor meer juridische erkenning van blockchain-middelen als middel om zowel massale acceptatie te bewerkstelligen als om oplichting te voorkomen. De verklaring van de FCA moet dus worden gevolgd door een grotere inspanning van het bureau om normen te ontwikkelen waarmee crypto kan worden gekocht en verhandeld.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN