SEC Bitcoin ETF

Wilshire-Phoenix reageert op afwijzing Bitcoin ETF

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Wilshire-Phoenix reageerde vrijdag op het besluit van de SEC deze week waarbij goedkeuring voor hun Bitcoin (BTC) ETF-aanvraag werd geweigerd. Hun kritiek komt overeen met de mening van SEC-commissaris Hester Pierce.

Alweer een afwijzing

De SEC had tot 26 februari de tijd om een ​​beslissing te nemen over het Bitcoin ETF-voorstel van Wilshire-Phoenix, dat vorig jaar bij het bureau werd ingediend.

Deze afwijzing komt niet als een verrassing, de SEC heeft het afgelopen jaar 9 andere aanvragen geweigerd, waaronder de ETF’s voorgesteld door Van Eck en de gebroeders Winklevoss.

Hoewel het niet verwonderlijk is dat de Wilshire-Phoenix ETF geen goedkeuring heeft ontvangen, heeft Wilshire-Phoenix toch zijn teleurstelling uitgesproken over de beslissing van de SEC.

Wat is een ETF?

Een ETF is een Exchange Traded Fund en het is een beleggingsinstrument waarmee institutionele beleggers een volledig gereguleerde manier Bitcoin-exposure krijgen, zonder het onderliggende actief, in dit geval Bitcoin, te moeten houden of bewaren.

Niet mee eens

Wilshire-Phoenix is ​​van mening dat de SEC de ETF-applicatie niet alle aandacht heeft gegeven, omdat Wilshire-Phoenix heeft aangeboden om belangrijke gegevens en aanvullende informatie te verstrekken, om zo de vermelding van de ETF te vergemakkelijken.

Ze zijn het eens met de afwijkende opmerkingen van SEC-commissaris Hester Pierce, waarin ze haar persoonlijke meningsverschil uitte over de vele afwijzingen door het bureau. Zowel institutionele als particuliere beleggers zijn van mening dat een ETF cruciaal is voor de vooruitgang van Bitcoin.

ETF is onvermijdelijk

De ontkenning van de SEC van de Wilshire-Phoenix ETF-applicatie komt na de introductie van Börse Stuttgart van de allereerste inverse ETP voor Bitcoin. Eerder deze week introduceerde de op één na grootste beurs van Duitsland de 21Shares Short Bitcoin ETP.

Met de 21Shares ETP kunnen beleggers Bitcoin shorten tijdens dalende prijsacties. Wilshire-Phoenix betoogt dat de Amerikaanse financiële markten dringend een ETF of ETP nodig hebben om achterop te blijven.

Hester Pierce stemt ermee in en uitte haar teleurstelling met de afwijzing van de Winklevoss ETF door een brief te publiceren waarin zij haar onenigheid uitdrukte. Ze haalde onlangs ook krantenkoppen voor het voorstellen van een ‘veilige haven’-beleid dat blockchain-startups een’ aflossingsvrije periode ‘van handhavingsacties van de SEC zou toestaan, tegen niet-geregistreerde effectenaanbiedingen.

Een andere SEC-commissaris Robert Jackson Jr. verklaarde dat een ETF voor Bitcoin onvermijdelijk is, maar voegde eraan toe dat deze moet voldoen aan het kader en de richtlijnen van de toezichthouder. Wilshire-Phoenix is ​​van mening dat ze de richtlijnen van het bureau hebben gehaald en nog steeds zijn geweigerd.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN