Bitcoin Nieuws

Bestuurslid van Kraken gelooft dat de Bitcoin koers hoger dan $100.000 zal raken

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Business development directeur van Kraken, Dan Held, sprak met Nuggets News CEO, Alex Saunders, om de mondiale markten te bespreken, waarom Bitcoin (BTC) het echte geld is en hoe het past in het macro-economische systeem.

Held stapte in BTC in 2012, na te hebben gehoord over de crash van het financiële systeem in 2008. Hij voegde eraan toe dat het toen een kleine ruimte was en dat geen grote technische spelers betrokken wilden zijn bij crypto.

Supercyclus zit er aan te komen

Hij zei dat de scène nu zoveel anders is met veel verschillende producten en institutionele betrokkenheid. Dit kan voor een ‘supercyclus’ zorgen, waarin de Bitcoin koers in een mum van tijd naar de $100k zou kunnen gaan stijgen.

Op dit moment is de markt nog klein, met een totale marktkapitalisatie die rond de $275 miljard schommelt. Dit is kleiner dan sommige Amerikaanse techreuzen.

Gastheer Saunders voegde eraan toe dat de sluizen open kunnen gaan wanneer er triljoenen nieuw geprinte dollars de financiële markten betreden, wanneer negatieve rentetarieven een feit zijn.

Held bleef zeggen dat wanneer de prijs omhoog gaat, meer mensen over BTC praten en hierdoor ook meer reguliere media-aandacht krijgt, die bijdraagt ​​aan de FOMO.

Bezorgdheid over de regelgeving

Aan de negatieve kant werd vermeld dat er bezorgdheid bestaat over een mogelijk hardhandig optreden in de VS van bankiers en politici, die het als een bedreiging voor hun eigen monetaire stelsel beschouwen.

Hodlers hebben een deel van hun vermogen in Bitcoin, dus als een overheid het verbiedt, beschadigen ze dat percentage mensen dat het vasthoudt en verliezen ze mogelijk steun wanneer genoeg mensen het vasthouden.

Speculatieve waardeopslag

Hij voegde eraan toe dat één van de beste momenten van 2019 voor hem was toen de voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve, Jerome Powell, zei dat Bitcoin een speculatieve waardeopslag was.

“Bitcoin wordt nu erkend als een geldige kandidaat voor waardeopslag door de machtigste financiële instelling ter wereld.”

De toekomst

Held zei dat hij niet bullisher kon zijn en dat de dingen nog niet echt begonnen zijn in termen van grote investeringen en instroom.

In termen van macro-economie zei Held dat hij zeven jaar op dit moment heeft gewacht, met de president van de VS die bij de FED aangaf om meer geld te drukken. Hij noemde het een race naar nul, waarbij investeerders op zoek waren naar waar ze hun geld in konden stoppen, terwijl de schulden van huishoudens omhoog schieten en spaarders gestraft worden.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN