Bitcoin

Bitcoin (BTC) heeft beste jaaropening in zeven jaar

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Bitcoin (BTC) boekte in januari 2020 de beste jaaropening in zeven jaar. Daarnaast zag de cryptocurrency op 3 februari de hoogste Bitcoin koers sinds afgelopen herfst. Dit meldde CNBC op 3 januari.

Volgens experts hebben verschillende factoren gezorgd voor een hogere Bitcoin koers. Ze gaven aan dat het coronavirus en een terugkeer naar het werk na de nieuwjaarsvakantie in Azië hiertoe zouden hebben geleid.

Nigel Green, CEO van deVere Group, een bedrijf voor financiële dienstverlening en advies, zei het volgende:

Bitcoin is een ‘veilige haven in tijden van onzekerheid’ en heeft daarom de afgelopen maand een boost gezien.

Het coronavirus

Het coronavirus, afkomstig uit Wuhan, China, heeft zich verspreid naar andere delen van de wereld. In China zijn meer dan 360 mensen gestorven aan het virus. Verschillende luchtvaartmaatschappijen vliegen niet meer naar China en bedrijven hebben hun activiteiten gedurende de vakantieperiode langer gestopt dan normaal.

“Het voortdurende opwaartse traject van de Bitcoin koers correleert met de verspreiding van het coronavirus”, zei Green maandag in een notitie.

“Hoe meer individuele gevallen worden geïdentificeerd, hoe meer landen over de hele wereld worden getroffen. Én hoe groter de impact op traditionele financiële markten, hoe hoger de prijs van Bitcoin is gestegen.”

Sommige analisten zijn van mening dat de cijfers laten zien dat Bitcoin en andere cryptocurrenices dezelfde status als goud en andere reservevaluta’s hebben bereikt als een veilige haven.

Expert Jehan Chu van blockchain-investeringsmaatschappij Kenetic Capital, zei het volgende:

“Naarmate het vertrouwen in wereldwijde instellingen en markten blijft verslechteren, zullen we digitale activa zoals Bitcoin in waarde zien exploderen.”

Hij voegde er het volgende aan toe:

De Bitcoin koers is klaar voor een breakout-run tot $15.000 tegen midden 2020.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN