Ethereum 2.0 validators

Vitalik Buterin publiceert versnelde overgang naar Ethereum 2.0

Mede-oprichter van Ethereum (ETH), Vitalik Buterin, heeft onlangs een alternatief voorstel gepubliceerd voor een versnelde overgang naar Ethereum 2.0. Dit volgens een bericht dat op maandag 23 december geplaatst werd op het ETH Research-forum.

Ethereum 2.0

Ethereum 2.0 is een belangrijke netwerkupgrade van de Ethereum-blockchain, die is ontworpen om zijn huidige Proof-of-Work consensus-algoritme te verschuiven naar Proof-of-Stake. Zodra de Ethereum-blockchain wordt omgezet in een PoS-consensus, wordt de blockvalidatiefunctie doorgegeven van miners naar speciale netwerkvalidators.

Zoals eerder gemeld, wordt verwacht dat de eerste fase “fase nul” van de overgang van Ethereum naar Ethereum 2.0 op 3 januari 2020 zal plaatsvinden.

ETH1-vriendelijke validators

In het bericht plaatste Buterin een “versneld schema” voor de overgang van Ethereum 1.0 naar Ethereum 2.0, via een nieuw type ETH-validator, genaamd “ETH1-vriendelijke validators”. Met dit nieuwe alternatieve voorstel zal er minder “herarchitectuur” in het netwerk vereist zijn. Hij schreef:

“In het bijzonder vereist het stateless clients, maar GEEN stateless miners en GEEN webassembly, en vereist dus veel minder herarchitectuur om te bereiken.”

Tegelijkertijd zou de voorgestelde alternatieve overgang nog steeds worden uitgevoerd met behulp van een procedure die vergelijkbaar is met de eerder beschreven overgang naar Ethereum 2.0.

Volgens het nieuwe alternatieve voorstel van Vitalik wordt van ETH1-vriendelijke validators verwacht dat ze zowel hun oude Ethereum 1.0-node als de Ethereum 2.0 Beacon Chain behouden. Buterin stelde het volgende voor:

“Validators die willen deelnemen aan het ETH1-systeem kunnen zichzelf registreren als ETH1-vriendelijke validators, en van hen wordt verwacht dat ze naast hun Beacon node een ETH1 full node draaien. DE ETH1 volledige node downloadt alle blocks op shard 0 en behoudt een bijgewerkte volledige ETH1-status.”

Transactiekosten kunnen stijgen

Als gevolg van de voorgestelde overgangsprocedure kunnen de transactiekosten op het Ethereum-netwerk enigszins stijgen, voegt Buterin toe. Volgens mede-oprichter van Ethereum zou het gebruiken van een contract een extra 1-2 gas per byte code vereisen, terwijl een eenvoudige ERC20-transactie met 5-10% zou stijgen. Buterin concludeerde:

“Dit zou eigenlijk niet zo bestraffend zijn voor gemiddelde applicaties, hoewel veel apps zichzelf opnieuw zouden moeten ontwerpen om minder volledige contracten te gebruiken. Er zouden enkele uitzonderlijke toepassingen zijn die aanzienlijk minder levensvatbaar worden. Een eenvoudige ERC20-transactie (inclusief DAI) zou misschien hoogstens ~ 5-10% duurder worden.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN