Coinfloor delist Ethereum

Oudste crypto beurs van het Verenigd Koninkrijk gaat Ethereum delisten

Coinfloor, de oudste cryptocurrency-beurs van het Verenigd Koninkrijk, is van plan om volgende maand Ethereum (ETH) te verwijderen uit hun aanbod. Als reden gaven zij de onduidelijke toekomst van hard forks en de behoefte aan zware technische ondersteuning aan. Het bedrijf gaf verder ook aan dat zij Bitcoin Cash zullen gaan verwijderen. Dit volgens een artikel dat gisteren op CoinDesk verscheen.

Coinfloor is opgericht in 2013 en is een kleine beurs met een 24-uurs BTC / GBP handelsvolume van slechts $450.000, volgens CoinMarketCap, vergeleken met $1,5 miljoen aan BTC / GBP bij Coinbase Pro.

Vanaf 3 januari ondersteunt Coinfloor dus alleen nog maar Bitcoin (BTC), wiens elfde verjaardag toevallig op die dag valt.

Te duur om Ethereum aan te blijven bieden

Het plan loopt vooruit op de lancering van Ethereum 2.0, voorlopig gepland voor begin 2020, dat zal beginnen met de verandering van proof-of-work (PoW) naar proof-of-stake (PoS).

Deze stap van Coinfloor suggereert dat het voor kleinere spelers in de markt te duur kan zijn om een team met de specifieke expertise om de technische proeven en beproevingen van munten (zoals Ethereum) te volgen, te duur kunnen zijn.

Vanaf het moment waarop het volgend jaar begint, kan de platform-upgrade van Ethereum ‘jaren duren’, zegt Obi Nwosu, oprichter en CEO van Coinfloor. De complexiteit van de operatie “betekent dat er voor een bepaalde periode twee versies van Ethereum kunnen zijn.”

Volgens sommige Ethereum-ontwikkelaars zal het waarschijnlijk jaren duren, voordat de oude Ethereum PoW-keten volledig is samengevoegd met het nieuwe PoS-netwerk, wat leidt tot actuele discussies over manieren om een ​​veilige brug tussen de twee ketens te maken.

Volgens Nwosu was de hoofdpijn van het accommoderen van de geplande upgrades van Ethereum niet een waardevermeerdering van het totale handelsvolume waard.

Hij zei het volgende:

“Je moet de valuta onderhouden, elke keer dat ze een update of een wijziging aanbrengen, en Ethereum heeft nog een lange weg te gaan met updates en wijzigingen in het platform.”

Bitcoin is de toekomst van Coinfloor

Coinfloor, die een licentie heeft van de Britse Financial Conduct Authority (FCA) en toegang heeft tot de snellere betalingsservice van het land voor directe fiat-stortingen en opnames, wachtte op wettelijke zekerheid rond Ethereum, voordat de token eind vorig jaar eindelijk werd vermeld. De handel in Ethereum omvat een kleine fractie van het volume van de beurs, dat voornamelijk van Bitcoin afhankelijk is.

Soortgelijke overwegingen vormden de basis voor de beslissing om Bitcoin Cash ook te verwijderen.

Omdat de beurs zich volledig op Bitcoin zal gaan concentreren, zal Coinfloor in het komende jaar ook nieuwe wegen verkennen op het gebied van leningen, aldus Nwosu

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN