SoftBank Cryptocurrency-portemonnee

SoftBank lanceert bankpas met ingebouwde crypto-wallet

De Japanse SoftBank heeft een nieuwe bankpas geïntroduceerd met een ingebouwde cryptocurrency-portemonnee. Dit volgens een persbericht van 1 december.

SoftBank Group Corp. is een Japans multinational conglomeraat dat zich richt op telecommunicatie, media, e-commerce, internet, robotica, financiën en marketing. SoftBank stond in 2017 in de ranglijst van Forbes Global 2000 op de 38e positie als grootste bedrijf ter wereld.

Volgens het bericht ontwikkelde SoftBank de bankpas in samenwerking met de in de Verenigde Staten gevestigde portemonnee-ontwikkelaar Dynamics. Het nieuwe product heet SBC Wallet Cards en kan worden gebruikt als een traditionele betaalpas of als een cryptocurrency-portemonnee.

Consumenten kunnen de geïntegreerde blockchain-portemonnee gebruiken als zowel cold als hot wallet en zij kunnen in realtime hun balans controleren. Momenteel is de kaart exclusief verkrijgbaar in Japan, maar SoftBank is van plan het product in de toekomst uit te rollen in Zuidoost-Azië, Zuid-Korea, de Verenigde Staten en Dubai. Momenteel zijn er nog geen plannen bekend over een potentiële uitbreiding naar Europa.

Duitse banken gaan wellicht ook cryptocurrencies toevoegen

Vorige week hebben wij nog een interessant artikel geplaatst over een nieuw wetsvoorstel in Duitsland dat banken in staat zou kunnen stellen om tegen 2020 de verkoop en bewaring van Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies te ondersteunen.

Het artikel schrijft dat het wetsvoorstel nu consensus vereist van de 16 staten van het land, nadat het met succes de Bondsdag, het Duitse federale parlement, gepasseerd is.

Mits het voorstel aangenomen wordt, zal het Duitse banken en financiële instellingen in staat stellen om het kopen van cryptocurrencies voor klanten te vergemakkelijken.

Het Handelsblatt schetst het volgende:

“Vanaf 2020 zullen financiële instellingen hun klanten online bankieren kunnen aanbieden, vrijwel met één druk op de knop, samen met klassieke effecten zoals aandelen en obligaties, evenals cryptocurrencies.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN