Ethereum 2.0 validators

Ethereum schaalbaarheid oplossing halveert blocktijd

BloXroute Labs, een op schaalbaarheid gerichte blockchain-startup, heeft succesvol de blocktijd op de Ethereum-blockchain met de helft verminderd. Dit volgens een artikel dat vandaag op CoinDesk verscheen.

Ethereum is momenteel één van de grootste openbare blockchains, echter is het helaas ook één van de duurdere op het gebied van transacties, met gasprijzen rond de 20 cent. Het is ook een frequent doelwit in het debat over schaalbaarheid.

Meer dan de helft gedaald

Blockchain-adviesbureau, Akomba Labs, heeft BloXroute’s “Blockchain Distribution Network” (BDN) uitgevoerd op een Ethereum-node in Singapore tussen 11 en 27 november, en dit zorgde ervoor dat de blocktijd daalde tot 172 milliseconden. Dit is een daling van meer dan de helft van de huidige gemiddelde tijd van 360 milliseconden.

De resultaten van Akomba Labs geven aan dat BDN een bescheiden maar potentieel trapsgewijs effect kan hebben op de toekomst van Ethereum.

Laag 0-oplossing

De benadering van BloXroute is een laag 0-oplossing, die de transactiegrootte verkleint en dus de blocktijd vermindert. BDN zou bijvoorbeeld 4 bytes kunnen uitzenden voor een transactie van 500 bytes.

De CEO van BloXroute zei het volgende:

“We sturen niet het hele block, want als de andere gateways de transactie daar kennen, hoeft u niet de feitelijke gegevens zelf te verzenden, alleen aanwijzingen die aangeven welke transacties er zijn.”

BloXroute had BDN eerder in september getest op het Ethereum-mainnet met vergelijkbare resultaten. Op dat moment werd ongeveer 25 procent reductie behaald.

In september stemden Ethereum-miners om het GAS-limiet te verhogen tot 10 miljoen, een stijging van 25 procent ten opzichte van het vorige plafond. Dit werd ingevoerd om netwerkcongestie te bestrijden.

Vorige week plaatsten wij een artikel waarin wij aangaven dat het Ethereum-netwerk minder ETH per dag produceerde. Dit kwam omdat de block-beloningen zijn teruggebracht van ongeveer 13.500 ETH naar 12.500.

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN