Ethereum Nieuws

Ethereum koers analyse door CryptoNL Trading Advice

Deze week analyseer ik ETH/USDT voor jullie, dit is mijn kijk op de koers en géén financieel advies. Op het moment van schrijven staat de Ethereum koers op $159.13.

Weekgrafiek

Bron: TradingView

Wanneer ik naar de weekgrafiek kijk dan zie ik dat de koers in een channel zit en tevens op een sterk support zone bevindt en net over fib level 0.705 wat als de Optimal Trade Entry (OTE) wordt beschouwd. Een bounce van deze level op de weekgrafiek zal erg bullish zijn. Of hier kansen voor zijn gaan we zien wanneer we verder inzoomen naar de daggrafiek.

Daggrafiek

Bron: TradingView

Op de daggrafiek zien we de EMA’s bearish staan maar redelijk dicht langs elkaar wat doet vermoeden dat de trend aan het afzwakken is. Op het orderblock hebben we inmiddels een dubbele bodem gehad die weinig teweeg heeft gebracht. Zou de tripple bottom misschien voor vuurwerk kunnen zorgen? De RSI zit momenteel op oversold en vertoond een klein knikje omhoog te willen gaan maken. De eventuele bevestiging van de tripple bottom zou ik graag minimaal op de 4-uurgrafiek willen zien.

4-uurgrafiek

Bron: TradingView

De 4-uurgrafiek ziet er even bearish uit als de andere timeframes. Wel is hier goed op te zien dat bij het vormen van de 2 eerdere bodems de RSI op gelijke niveau stond als dat hij momenteel staat. Hoewel de 4H candle net geopend is bestaat er een kans dat er een bullish engulfing candle wordt geprint. Dit zou tevens de tripple bottom bevestigen in combinatie met de RSI maar hiervoor moeten we de candle close afwachten.

Conclusie

Met het traden van crypto is het belangrijk dat je rekening houdt met beide scenario’s en daar op anticipeert. Dit is ook exact wat ik bij elke trade doe. Hieronder kun je mijn 2 scenario’s lezen en er eventueel je voordeel mee doen.

Bearish scenario

Wanneer de koers het orderblock naar beneden breekt dan is de kans redelijk groot dat we richting $120 – $130 gaan om eventueel die range te gaan testen. Persoonlijk zou ik dit enorm bearish vinden aangezien we de belangrijke fib levels voorbij gaan maar niks is onmogelijk in de wereld van crypto.

Bullish scenario

Een tripple bottom met een bounce boven fib 0.618 zou een mooi bullish beeld schetsen. We komen dan boven EMA 8 en 21 uit en zullen dan de retest van dat level moeten afwachten voor bevestiging om eventueel een long positie te openen.

Dit was mijn eerste altcoin analyse voor CryptoBenelux. Volgende week vrijdag weer een nieuwe analyse. Vond je het leuk om mijn analyse te lezen en wil je graag mee beslissen welke altcoin ik volgende week uit de top 30 ga analyseren? Je kan je stem uitbrengen in ons TA chat op Telegram. (https://t.me/CryptoNL_Trading)

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN