Bitcoin koers

Bitcoin koers update door CryptoMichaël (18-11)

Nadat de Bitcoin (BTC) koers een mooie sprong maakte van $7,300 naar $10,500, lijkt er nog weinig doorgang te zijn, aangezien de koers sindsdien een daling van $2,000 heeft ondervonden richting $8,450. Is dit een slechte ontwikkeling voor de markt? Laten we eens kijken naar het huidige profiel. Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $8,440 op Coinbase.

Daggrafiek Bitcoin

Bitcoin Daggrafiek
Bron: TradingView

Het belangrijkste is eigenlijk de daggrafiek, aangezien die alles in kaart brengt wat nodig is. Allereerst vond de koers steun op $7,300 in combinatie met een ‘falling wedge’ patroon en positieve divergentie. Dit zorgde (mede ook door het nieuws uit China) voor een stevige beweging omhoog, welke weerkaatste op de neerwaartse trendlijn (in de grafiek de blauwe lijn).

Als we dan kijken naar de hogere timeframes, in dit geval de daggrafiek, dan kunnen we zien dat de dagkaarsen niet gesloten zijn boven het rode weerstandsgebied van $9,500. Dit gebied was essentieel om te breken, aangezien de koers daar de gehele zomer steun van heeft gevonden. Op dit moment is het meer een ‘bearish retest’, waar de koers dus bevestigd heeft dat het een weerstand is geworden.

Sindsdien is er een daling gaande, welke nu is aangekomen op het gele gebied op $8,450. Dit is tevens een oude weerstand gedurende oktober en het eerste niveau van potentiële steun. Hiernaast is het ook de ‘golden pocket’ ratio, wanneer men de Fibonacci indicator toepast.

Al met al, nog steeds een neerwaarts kanaal sinds Juni 2019, maar een paar positieve signalen zijn er wel te vinden op de markt. Een van die signalen is de positieve divergentie, welke vaak een trend reversal aangeeft voor een koers.

Totale Marktkapitalisatie Cryptocurrency

Totale Marktkapitalisatie Cryptocurrency
Bron: TradingView

Bij deze grafiek valt hetzelfde te bespeuren (en geeft soms een betere weergave van het geheel weer).

Een mooie uitbraak uit het neerwaartse kanaal was hier al neergezet met daarin een bevestiging door positieve divergentie, welke voor het eerst waren te zien sinds de bodem van December 2018.

Uitbraak kon niet over de weerstand bij $250 miljard geraken, waardoor de koers een neerwaartse trend (kleinere timeframes) neerzet en nu een oude weerstand aan het testen is (gelijkwaardig met Bitcoin op $8,400). Behouden van dit level is cruciaal.

4-uurschart Bitcoin

4 uurschart Bitcoin
Bron: TradingView

Duidelijk is te zien dat de koers zich nog steeds naar beneden aan het begeven is en op een mogelijk steunniveau zich begeeft .

Ook valt op dit timeframe mooi te zien dat er diverse ‘bearish retests and flips’ zijn plaatsgevonden. Zo brak de koers op 8 november door de $9,050 grens, om deze later te bevestigen als weerstand op 11 november.

Bullish Scenario

Bullish Scenario Bitcoin
Bron: TradingView

Wat is er nodig voor een positief scenario voor Bitcoin? Eigenlijk zijn er bodemsignalen op de kleinere timeframes nodig om te zien of Bitcoin gaat draaien in de koers.

Hiervoor zoek je naar identieke signalen als de grotere timeframes; double bottom structuur of een falling wedge patroon met positieve divergentie, welke overloopt in een kleine higher low voor bevestiging.

Op dit moment zijn ze er nog niet, maar het kan wel plaats gaan vinden. Cruciaal hiervoor is dat dit niveau (de ‘golden pocket’) behouden blijft en er een uitbraak naar boven plaatsvindt, liefst boven de $8,700.

Bearish Scenario

Bearish Scenario Bitcoin
Bron: TradingView

Echter, meest voor de hand liggend is een neerwaartse uitbraak, daar de koers nog steeds neerwaarts aan het trenden is. In dat geval kan er geen uitbraak plaatsvinden en verliest de koers het $8,250-8,400 gebied als steun.

Meest aannemelijk is een ‘bearish retest’ voordat de koers verder naar beneden gaat (let op; deze retests gebeuren niet altijd bij een significante uitbraak), waarna hij koers zet naar $7,300.

Het gebied rond $7,300 is in principe het eerstvolgende grote gebied voor steun en zal persoonlijk het eerste punt van interesse zijn.

Maar goed, een korte blik op social media geeft al weer aan dat iedereen alleen naar beneden verwacht. En laat nou net de markt 9 van de 10 keer doen wat het grootste gedeelte niet verwacht.

Bedankt voor het lezen en tot volgende week!

Vond je deze analyse nou ook zo top en wil je op de hoogte blijven van alle analyses die CryptoMichaël maakt? Volg hem dan op Twitter door hier te klikken.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN