Bitcoin Venezuela

Voormalig CFTC voorzitter zegt dat digitale dollar nodig is

In een opiniestuk voor de Wall Street Journal op 15 oktober gaf J. Christopher Giancarlo, voormalig voorzitter van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), aan dat de dollar in de toekomst zijn status zou kunnen verliezen, als het geen digitale dollar zou creëren.

Dit zou met name te wijten zijn aan het feit dat andere landen al wel bezig zijn met een digitale valuta. Het antwoord was volgens hem het creëren van een nieuwe vorm van de dollar.

Hij zei het volgende:

“We stellen een digitale dollar voor, een door de overheid gesanctioneerd blockchain-protocol, gecreëerd en onderhouden door een onafhankelijke niet-gouvernementele groep, maar beheerd door banken en andere vertrouwde betalingsorganisaties.”

Giancarlo vervolgde:

“Contant geld dat in het systeem wordt gebracht, wordt omgewisseld voor digitale Amerikaanse dollars op een blockchain, waarbij het geld wordt gestort op speciale escrow-accounts die worden beheerd door de Federal Reserve.”

Het is opvallend dat de Giancarlo een meer decentrale manier in gedachten heeft. Giancarlo betoogde verder dat de VS, door het schuwen van digitale valuta, de aantrekkingskracht van de dollar zal verliezen.

Hij waarschuwde:

“Belangrijke actoren, waaronder centrale banken en social media platforms, kunnen in de komende jaren nieuwe valuta’s lanceren. Naarmate hun netwerken groeien, kunnen ze uiteindelijk de status van de dollar, als de meest populaire valuta voor internationale betalingen, uitroeien.”

Giancarlo vergeleek de potentiële daling van de dollar met het machtsverlies van het pond sterling na de Tweede Wereldoorlog.

Giancarlo is niet de enige voorstander van een digitale dollar. Zo schreven twee congresleden eerder deze maand een brief aan Jerome Powell. In deze brief vroegen zij de Federal Reserve-voorzitter om een, door de VS gesteunde, cryptocurrency te ontwikkelen.

Tevens schreven wij eerder deze maand ook al een artikel over het feit dat Anthony Pompliano, in een interview met CNBC’s Squawk Box, aangaf dat hij een voorstander is van een digitale dollar.

Hij zei onder andere:

Dus als we de dollar snel tokenizen, dan kunnen we ervoor zorgen dat de dollar de status van wereldwijde reserve valuta behoudt.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN