Libra

Mark Zuckerberg getuigt in de VS om Libra

Mark Zuckerberg, CEO van Facebook, zal op 23 oktober voor zijn Libra project getuigen tegenover een commissie van Amerikaanse politici. Dit kondigde de commissie aan op 9 oktober.

De oprichter en chief executive van Facebook zal de enige getuige zou zijn tijdens de hoorzitting, volgens de voorzitter van het House Financial Services Committee, Maxine Waters. De hoorzitting wordt betiteld met:

“Een onderzoek naar Facebook en de impact ervan op de financiële dienstverlening op 23 oktober.

Volgens een woordvoerder van Facebook kijkt Mark Zuckerberg ernaar uit om vóór de commissie te getuigen en te reageren op vragen van wetgevers.

Maxine Waters heeft eerder al aan Facebook gevraagd om direct de ontwikkeling van de digitale valuta en de digitale wallet Calibra te onderbreken. Waters leek later ontevreden te zijn over het gebrek aan toewijding van David Marcus, de crypto-chief van Facebook, om de plannen van de onderneming uit te stellen.

Andere partijen hebben onlangs ook hun bezorgdheid geuit over de aandacht van de regelgevende instanties voor de munt. Het doel van Libra is om de wereldwijde betalingsmarkt op te schudden en om gebruikers bijna gratis, geld naar elkaar te laten sturen.

Zoals eerder vermeld gingen er al geruchten rond de terugtrekking van PayPal uit Libra, echter gaf de betalingsverwerker op vrijdag 4 oktober officieel aan dat het de stichting zou verlaten.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN