Bitcoin Nieuws

Bitcoin stijgt terwijl kans op handelsoorlog toeneemt

Bitcoin (BTC) bounce komt mogelijk door de toenemende kans op een handelsoorlog en zwakke Europese economische gegevens. Dit volgens een artikel dat vandaag op NewsBTC verscheen.

Inmiddels is de koers van Bitcoin alweer hersteld naar een prijs van $8.250

Bron: TradingView

Dit is een stijging van ongeveer 5% ten opzichte van gisteren. De koers piekte na het begin van de Europese sessie die op zijn beurt middelmatige industriële gegevens uit Duitsland toonde.

De onderhandelingen met betrekking tot China en de VS zullen in Washington vanaf 10 oktober hervat worden. De VS heeft aangegeven dat zij een brede deal willen, die toezeggingen omvat over het veranderen van het Chinese industriebeleid of de overheidssubsidies, maar China wil deze kwesties uit de onderhandelingen houden.

Economen van de ING zeiden het volgende:

“De VS heeft aangegeven een brede deal te willen. Niets zit nog in de zak en optimisme over de handel is keer op keer misplaatst gebleken.”

De beweging heeft het sentiment van beleggers verder doen dalen, vooral na de slechte productie van vorige week en gemengde banengegevens uit de VS. Analisten verwachten nu dat de Federal Reserve nieuwe renteverlagingen aankondigt om het marktsentiment te verlichten, terwijl voorzitter Jerome Powell zijn aankondiging van de verslechterde economische omstandigheden aankondigde.

Eerder vandaag plaatsten wij ook al een artikel waarin duidelijk werd dat de toenemende politieke spanningen in Hong Kong en een potentiële economische en bankencrisis in India laten zien hoe kwetsbaar het huidige monetaire systeem is.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN