Blockchain technologie

Cisco en SingularityNET gaan AGI ontwikkelen

Netwerk gigant Cisco Systems heeft voor het blockchain-gebaseerde platform ontwikkeld door SingularityNET gekozen, om zijn gedecentraliseerd AGI-project te hosten. Dit volgens een artikel dat op maandag 23 september op CoinDesk geplaatst werd.

AGI, of Artificial General Intelligence, is een tak van AI dat zich richt op het vermogen van een computer om intellectuele taken te leren. Terwijl bestaande AI bijvoorbeeld karakters op een pagina kan leren lezen, kan een echt AGI-systeem intuïtief leren hoe het een boek moet schrijven.

In een gezamenlijke verklaring zei Dr. Ben Goertzel, CEO van SingularityNET, het volgende:

“De schaal van de AGI-implementaties die een partner als Cisco nodig heeft, zal enorm zijn en we werken er hard aan om ervoor te zorgen dat onze AGI-tools en ons blockchain platform klaar is voor de taak.”

Het platform van SingularityNET democratiseert AI door de bron ervan te decentraliseren, waardoor wordt voorkomen dat een enkele kracht of speler het vermogen van de computers in handen kan krijgen.

Cisco en SingularityNET zien het potentieel in het samen bouwen van AGI, volgens Goertzel. Hij zei dat deze technologie “naar verwachting een enorm commercieel voordeel zal bieden aan iedereen die deze ontwikkelt.”

Hij ging verder met:

“Dit voordeel kan in eerste instantie de vorm aannemen van een generatie ‘Narrow AGI’-systemen die algemene intelligentie inbrengen in producten in specifieke verticale markten, zoals bijvoorbeeld reclame, medisch onderzoek, computernetwerken of financiële analyse.”

Cisco zorgt ervoor dat dit doel sneller bereikt kan gaan worden.

“Om echt een wereldwijde gedecentraliseerde denkmachine te bouwen, moeten we veel gecompliceerde ingrediënten samenvoegen en de samenwerking tussen Cisco en SingularityNET heeft het potentieel om dingen enorm te versnellen,” zei Goertzel.

Mocht je meer willen weten over SingularityNET en Dr. Ben Groertzel? Check dan de podcast met Joe Rogan hieronder!

Ben je nieuwsgierig naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN