Laatste Blockchain Nieuws

Zwitserse Universiteit gaat diploma’s via blockchain uitgeven

De Zwitserse Universiteit St. Gallen is bezig met het implementeren van blockchain technologie om nepdiploma’s te bestrijden. Dit volgens een artikel dat op zaterdag 21 september op Cointelegraph geplaatst werd.

Het namaken van diploma’s is in de afgelopen jaren wereldwijd toegenomen en de Zwitserse Universiteit gaat dit probleem aanpakken. Volgens een interview met CNN Money Switzerland, dat op 19 september geplaatst werd, heeft de Universiteit aangekondigd dat het een op blockchain gebaseerde pilot introduceert om de authenticiteit van diploma’s binnen enkele seconden te verifiëren. De CIO van St. Gallen zei het volgende:

“Ik zag dat het nodig zou kunnen zijn en het een geldige use case zou kunnen zijn om onze diploma’s te versturen of gemakkelijker te valideren op basis van een digitaal proces op blockchain.”

Om dit project te realiseren, werkt de Universiteit samen met het Zwitserse BlockFactory.

In januari plaatsten wij al een bericht waarin duidelijk werd dat de Universiteit van Bahrein één van de eerste Universiteiten ter wereld was die digitale diploma’s vast gaat leggen op de blockchain.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN